Click. RECENZIE. Haos. TIMIŞOARA. 11.07.2010

Haos

!!!!!

duminică 11 iulie

Daos Club. 22.45

Poantele suferă de o ironie lipsită de subtilitate pe alocuri putându-se confunda cu manifeste verbale (deschise tuturor care au deschidere pentru aşa ceva), începând cu deschiderea de concert: noi nu suntem Punk, noi facem Manele şi până la piesele intitulate “Legea pute”, “Minţi întunecate”, “Ţara asta-i curbă”, “Coaie, coaie” … toate cântate pe înţelesul tuturor, în limba română.

A fost un concert istoric pentru Haos la ea acasă, unde CZB a fost prezent, fiind primul concert cu fiul rătăcitor întors la tobe … după 7 ani în care a trudit alături de Persona. Floyd a mai cântat cu Haos înainte de 2003.

Basistul este interesant de urmărit, făcând paşi de valţ în perimetrul său de scenă 1-2-3, 1-2-3, 1-2-3, sari în aer, sari în aer, 1-2-3, şamd.

Solistul se prezintă precum un Leonard Cohen rebel al punkului autohton. Matur, aproape nemişcat, rosteşte pe un ton sictirit versuri în română şi spaniolă.

Tot respectul pentru Haos. Aş dori să-i văd mai des pe trasee în ţară.

Ar fi mai veridic dacă unii şi-ar da jos ochelarii, dacă s-ar purta creastă multicoloră, dacă ar avea blugii rupţi, piercinguri în frunte şi tatuaje pe antebraţ … dar acesta este punk-ul balcanic, puţin mai aşezat şi puţin mai adaptat atitudinii punk de la noi … dar dacă ar avea coaie, coaie … ar găsi soluţii şi pentru aceste mici defecte de imagine. Las’ că mere ş-aşa.

Deşi are un mesaj incomod şi promovează un gen de muzică mai puţin popular, Haos ar trebui să cânte pe aceleaşi scene de festival cu nume la fel de mari din alte genuri muzicale… Haos ar trebui să fie prima opţiune pentru orice organizator de concert cu formaţii punk aduse din străinătate … dar cum interesul acestor organizatori (bucureşteni pentru bucureşteni) nu lasă loc valorilor din ţară, care refuză să se mute în capitală, trebuie să ne mulţumim cu activitatea limitată în timp şi spaţiu al acestui proiect muzical.

www.myspace.com/haosro

Comments
4 Responses to “Click. RECENZIE. Haos. TIMIŞOARA. 11.07.2010”
  1. Andrei Haos spune:

    ServuS! Legea pute, nu fute. De fapt, e corecta si varianta ta! Creasta n-o Mai am din 1996. Oricum, sunt destul de patetic si fara. Sa ne vedem cu bine!

  2. Emil Biebel spune:

    Mie imi place imaginea lui Andrei nu mi se pare deloc balcanica acum manelisti au creste piersing-uri si alte de astea asa ca e mai punk sa fi normal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: