Zoom. INTERVIU. Igor Buzurniuc. Chitarist

Snails a avut recent concert la Booha Bar Cluj, invitaţi de TBA Crew.

Nu mai cântaseră de peste un an la noi.

Surpriza serii a fost noul chitarist.

CLICK AICI PENTRU INTERVIUL CU Colţ PUBLICAT SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ

CZB: Ce instrument ai studiat şi de câţi ani cânţi?

Igor Buzurniuc (Chitarist, Snails): Am terminat Conservatorul la Chişinău, Secţia de vioară clasică. Eu-i zic viorist, aşa, mai ţărăneşte. Când de la 5 ani; îmi place foarte mult muzica populară şi muzica rock şi îmi place să cânt muzica clasică. Combinaţia pare a avea trei puncte extreme, dar îmi place foarte mult ce fac în fiecare direcţie şi cum evoluează cariera mea.

CZB: Eşti în componenţa formaţiei Snails de o săptămână?

Igor Buzurniuc (Chitarist, Snails): De patru-cinci zile. Am reuşit să facem trei repetiţii şi mi-am făcut nişte notiţe cu temele din fiecare piesă pentru că urmează să cântăm un program destul de mare, cu 20 de piese astăzi.

Noi ne ştim la Chişinău de mult timp; de-a lungul anilor am susţinut ideea lor. Eu am cântat cu foarte mulţi muzicieni de la Chişinău.

Am făcut parte din prima formulă de la Millenium, de la care am plecat radical într-un proiect Rock al lui Dan Bălan (ex-Ozone) în Statele Unite – şi de fapt am fost chitarist de studio pentru toate proiectele lui până în prezent (inclusiv Crazy Loop-urile). Suntem prieteni. Este o muzică diferită, dar eu mă ocup serios de ceea ce fac şi este nevoie de chitarist în diverse stiluri şi proiecte muzicale, iar mie îmi place să mă dezvolt muzical pe diferite căi; îmi place muzica populară, cânt muzica populară – aş face şi ceva electro, de ce nu? Vreau să experimentez şi să descopăr lucruri noi cu fiecare proiect în care mă implic. Nu vreau să mă limitez doar la un curent.

În 2005 am cântat la Eurovision cu Zdob&Zdub.

Acum cu Snails o să cânt, iar calea mea devine din ce în ce mai interesantă.

Deasemenea, am cântat cu diverse orchestre de muzică populară ca şi viorist, pentru că îmi place chiar foarte mult. Tatăl meu cântă cu lăutari… şi îi consider cei mai tari rockomani pe lăutarii care cântă muzică populară, pentru că ei au coaie.

CZB: În ce sens?

Igor Buzurniuc (Chitarist, Snails): De obicei rockomanii zic că muzica rock e groovată, are drive … noi zicem că are coaie, balls. Dar puţine trupe de rock mai au coaie, dar eu când mă duc la un concert al lăutarilor, Livecă prin televizor se pierde un procent mare din energie … eu sunt atât de plăcut surprins de energia care o au şi de coaiele care o are trupa – orchestra – eu consider că de la ei pot să iei atâtea exemple bune, în sensul de cum lucrează toţi în echipă.

De fapt, eu pe Michael Jackson, Dumnezeu să-l ierte, îl consideram cel mai mare cântăreţ de rock. Sigur, de fapt nu cânta Rock. E King of Pop, dar are …

CZB: Sunt multe elemente Rock în muzica produsă de Quincy Jones pentru el.

Igor Buzurniuc (Chitarist, Snails): …Nu vorbesc de instrumente, de chitări, de tobe, ci de atitudinea lui şi cum cânta şi cu corpul, că până şi rockerii ziceau Uau!

Îmi fac şi eu un proiect acuma, care sunt sigur că va avea succes. Am un prieten din Franţa … Basarabean care a studiat în Franţa, alături de o solistă secundară (backing vocal) de la Zdob & Zdub … noi suntem trei şi pregătim un nou proiect muzical … o să fie un electro-pop sau synth-pop.

CZB: Acest proiect nu are încă un nume.

Igor Buzurniuc (Chitarist, Snails): Nu.

Eu am multa încredere în ceea ce fac. Dar eu nu tind să fiu comercial. Vreau să fac lucruri prin care să fiu eu sincer şi lucruri care îmi fac plăcere să le fac.

CZB: În ce perioadă ai colaborat cu Zdob & Zdub?

Igor Buzurniuc (Chitarist, Snails): Din ianuarie 2005, timp de jumătate de an, până s-a terminat Festivalul European Eurovision, după care am plecat doi ani în Statele Unite, la Los Angeles. M-am întors acasă în 2007. Acolo am lucrat la proiectul lui Dan Bălan, în Ocean Way Studios la Hollywood (Ocean Way Studios este cel mai premiat studio de înregistrări din lume. Albumele înregistrate aici de-a lungul anilor s-au vândut în total în peste 1 miliard de unităţi).

Producătorul cu care am lucrat acolo este Jack Joseph Puig (care din anii 90 a lucrat la albume de studio pentru Hole, Jellyfish, The Black Crowes, John Mayer, Weezer, Fiona Apple, Green Day, The Counting Crows, No Doubt, Klaxons, Panic at the Disco, Stone Temple Pilots, U2, Rolling Stones, Black Eyed Peas şi alţii).

http://www.oceanwayrecording.com/

Eu cred că acesta a fost cel mai mare noroc al meu, de a lucra cu oameni mari, şi de a avea o deschidere largă în domeniu. Din păcate, poate nu sunt în zona muzicală potrivită în acest moment, dar eu sper să pot sprijini şi ajuta pe Snails cu ceea ce pot şi acum chiar o să înceapă un capitol nou pentru ei şi o să încercăm să facem multe lucrări bune împreună, care sper să ne dea un nou val de prezenţă pe piaţă.

CZB: Cum s-a întâmplat să lucraţi împreună? Cine te-a sunat pentru propunerea colaborării?

Igor Buzurniuc (Chitarist, Snails): Eu cu Lilian ţinem legătura de mai mult timp. Lilian m-a contactat şi m-a întrebat dacă nu vreau să încerc să cânt cu ei. Am zis că o fac cu cea mai mare plăcere, doar că sunt foarte ocupat şi nu stau bine cu timpul.

Spre exemplu, de aici trebuie să plecăm imediat după concert că mâine am un alt gig la Chişinău. Am avut totuşi timp să lucrăm 4 zile înainte de acest drum în România. A fost un program foarte încărcat, dar am reuşit. Le-a venit greu să creadă că am putea învăţa programul de 20 de piese în patru zile.

www.myspace.com/snailsbritrock

Comments
2 Responses to “Zoom. INTERVIU. Igor Buzurniuc. Chitarist”
  1. pitiruta gicu spune:

    buna seara stimate domn vin cu o intrebare spunetimi daca dumnevoastra sunteti din formatiea lui bot gros . un prieten deal meu pe nume Gicu Pitiruta din roman . va cauta . spune dumnealui ca ati petrecut si revelionul inpreuna dar la un moment dat va perdut nr de tel ca lui i sa furat tel si nu mai stie cum sa va gasesca daca intradevar sunteti dumnevoastra va rog trimetimi un raspus . cu stima si respect

Trackbacks
Check out what others are saying...


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: