Zoom. INTERVIU. Laura Stoica despre Iuliu Merca. 2000

Adriana Laura Stoica n. 10.10.1967 – 9.03.2006

CZB: Cum te-a afectat moartea lui Iuliu Merca?

Laura Stoica: Extrem de tare m-a afectat pentru că este unul dintre artiştii care a avut cei mai puţini duşmani şi cei mai mulţi prieteni şi de fiecare dată cînd ne întâlneam povesteam despre primul turneu, care, obosiţi fiind, după o lună de alergat, ne găseam încurajându-ne unul pe altul – a fost un prieten remarcabil. Datorită lui am putut să fac primul turneu în contextul în care erau numai trupe rock. S-a întâmplat ca într-un film, pentru că impresarul care era cu ei în turneu m-a dus la el să vedem dacă nu ar vrea să mă acompanieze pe scenă … şi ei jucau cărţi, poker – iar dacă jucau poker – asta nu trebuia să ştie nimeni, că ar fi ieşit cu scandal. Jocul era interzis … asta se întîmpla în decembrie 1987. Am ajuns în camera respectivă, impresarul a insistat, Iuliu Merca a zis bine, hai să o ascultăm pe fată.

În cameră era un fum de-l tăiai cu cuţitul – am zis bună seara – nimeni nu mi-a răspuns absolut nimic. Am trecut printr-un moment de tensiune maximă – în momentul în care a luat cărţile, a zis: îmi mai trebuie o damă de verde; mai avea nevoie de o damă de verde să facă careu de dame – s-a uitat la mine, a văzut că sunt brunetă şi a zis, a, dacă-mi intră dama verde (ceea ce era foarte puţin probabil) atunci cânţi cu noi, dacă nu, nu – dar asta mi-a zis-o mult mai târziu – şi a decartat, a tras cartea şi i-a intrat dama de verde!

Mi-a luat mâna şi a zis – Băieţi, staţi puţin! M-a ascultat două-trei minute, a zis că este foarte bine şi m-a chemat la sală … asta este una dintre multele chestii de care îmi aduc aminte cu foarte mare plăcere.

Interviu miercuri, 16.02.2000 la Diesel Club Cluj

www.laurastoica.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: