Zoom. ECOU. ASALT. CERTAINTY. Înainte de ALTAR. Partea 5. Levi

DE LA CERTAINTY. LA ALTAR

Levi (baterist la Altar. organizator Unusual Suspects)

Nimrod s-a întors din Ungaria cu intenţia de a forma o trupă puternică de metal şi l-a cooptat pe Teo Peter Jr., vechiul lui coleg, apoi, a vorbit cu Janke Zsolt, un coleg de clasă de al meu, şi Vlady la voce, care era tovarăşul de peripeţii din Ungaria al lui Nimrod.

Mai întâi la chitară

Au tot repetat ei, după care şi-au dat seama că totuşi ar fi mai bine să-l coopteze pe Andy Ghost la voce. Noi doi eram împreună într-o altă formaţie, Asalt, care era tot pe aceeaşi linie muzicală.

Ei aveau mai multă experienţă, având cântări şi cu alte trupe dinaintea Altar-ului; noi eram mai prunci, aflaţi la primul nostru proiect muzical, Asalt, ulterior Certainty. Aveam o înţelegere pe atunci cu Andy Ghost, că oriunde ar fi chemat unul dintre noi, nu ne despărţim, indiferent de cota formaţiei. Când l-au chemat Altar, s-a ţinut de cuvânt, ceea ce a fost foarte fain din partea lui. Aşa am ajuns şi eu la Altar, mai întâi pe post de chitară, apoi la tobe.

tehnica se poate exersa … coaiele mai greu

A întârziat o dată băiatul de la tobe (Janke Zsolt) şi m-am aşezat în scaunul lui şi am început să povestesc colegilor mei despre cum a fost la Monsters of Rock în 1991 şi l-am văzut pe Tommy Lee cum bătea, şi atâta de tare am trăit momentul, imitându-l la tobe, încât a fost precum un copy-paste la ce făcea omul acela. Colegii se uitau la mine miraţi cumva şi au început să-mi spună că nu sunt normal, că nimeni din ţară nu bate în acest moment în acest stil, că parcă sunt de pe alt continent!

Eu nu aveam experienţă şi tehnică la tobe, dar tehnica se poate exersa … coaiele mai greu. Alea trebuie să le ai. Unii se prefac până la un moment dat …

La sfârşitul lui 1991, în noiembrie sau decembrie, am venit în trupă, pentru că la trei luni, în februarie 1992, am participat la StudFest Timişoara. StudFest Timişoara a fost primul meu concert cu Altar. S-au adunat 2.000 de oameni şi a sunat totul foarte bine, iar eu cântam de trei luni la tobe! … şi ţin minte că am cântat şi o piesă Sepultura cu două tobe mari … veneau alţi artişti la colegii mei de formaţie să-i întrebe de unde m-au luat, iar când colegii mei le explicau că de fapt eu bat doar de trei luni la tobe …

Dacă mă puneai să cânt o piesă AC-DC la tobe, nu ştiam să o cânt. Ştiam numai piesele Altar, piesa Sepultura, piesa Metallica. Ştiam efectiv programul nostru, şi asta pentru că am repetat şase ore pe zi, timp de două-trei luni, după care mai erau şi repetiţiile normale de două-trei ore … deci ajungeam să cânt vreo opt ore pe zi şi asta aproape în fiecare zi. Ştia fiecare handicapul celuilalt în trupă. Eu aveam în primul rând cel mai mult de recuperat pentru că trecusem brusc de la chitară la tobe şi trebuia să ajung rapid la nivelul trupei Altar. Repetam foarte intens pe atunci şi eram foarte atenţi la detalii, începând de la îmbrăcăminte, la cum sună trupa, muzica şi versurile. Am lucrat destul de intens şi fiecare a contribuit cu ce avea mai bun. Era clar că sunt un handicap pentru ei. Nu eram experimentat. Repetiţiile regulate şi lungi au dat roade.

Asalt. 1990

Liceul Gheorghe Asachi. Cluj

  • Andy Ghost (voce)
  • Levi (chitară)
  • Janke Zsolt (tobe)

Certainty. 1990

  • Andy Ghost (voce)
  • Levi (chitară)
  • Piti (chitară bas)
  • Janke Zsolt (tobe)

www.altar.ro

CLICK AICI SĂ CITIŢI PARTEA 4 despre ASALT. CERTAINTY

Înainte de ALTAR

Comments
2 Responses to “Zoom. ECOU. ASALT. CERTAINTY. Înainte de ALTAR. Partea 5. Levi”
  1. Bass player spune:

    Nu Janke Zsolt ci Jánky Zsolt. Pagina Facebook: http://tinyurl.com/jankyzsolt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: