Zoom. INTERVIU. Dorian Cazacu /tobe. MonoJacks. ex.Blister Blue

Nu sunt multe informaţii pe net despre MonoJakcs.

De aceea ne-am gândit să-i abordăm pe membri formaţiei înainte de recitalul în cadrul TIFF-ului 2010 la Cluj.

Astăzi prezentăm discuţia cu Dorian Cazacu. ex-Blister Blue

CZB: Ai cântat şi cu AB4?

Dorian Cazacu (tobe, MonoJacks): Da. Am prins formula de anul trecut, din 2009.

CZB: Am înţeles că Doru a căutat să se înconjoare cu relaţii noi şi să îşi facă prieteni noi prin muzicienii adunaţi la MonoJacks.

Dorian Cazacu (tobe, MonoJacks): Da. E foarte adevărat. Doru m-a contactat undeva prin 2008 să cântăm împreună la MonoJacks. În 2009 s-a hotărât de comun acord să facem o pauză cu MonoJacks şi să se pună accentul pe AB4. Se pare că am fost apreciat în formula de la MonoJacks şi din acest motiv am ajuns şi la AB4 ulterior.

Am avut un prim concert împreună în 2008, după care Doru a plecat în Italia undeva la începutul lui 2009. După ce a stat un timp în Italia, mi-a trimis un mesaj în care mă întreba dacă nu vreau să vin într-un weekend la Sziget să cântăm la Festival.

Am zis PERFECT!

CZB: Cum v-aţi cunoscut?

Dorian Cazacu (tobe, MonoJacks): Am cântat la Blister Blue (care este o formaţie de punk din Bucureşti) cu Alex Voicu.

Doru Trascău (solist, MonoJacks): Să intri pe blisterblue.ro şi neapărat să asculţi albumul! Este gratis pentru descărcare. Eu zic că acel CLICK merită! E un album Făcut în ROmânia, abordat foarte curajos, făcut numai pe forţe proprii. Este înregistrat pe banii lor, mixat şi masterizat de ei, şi sună foarte bine. Este altceva.

Dorian Cazacu (tobe, MonoJacks): Eu îmi amintesc că mergeam cu Alex Voicu la concert la Hassan …poate era primul său concert cu Dogma … El nu îşi mai aduce aminte, dar eu îmi aduc aminte că mergeam la el la concerte. Era o iarnă friguroasă, şi mi s-a părut că îl văd pe Doru din spate, şi mă uit la Alex Voicu şi îl întreb dacă nu este Doru Trascău. Alex îmi spune că nu se poate. Doru este în Italia.

L-am rugat pe Alex să îmi facă şi mie un hatâr. Am spus: Du-te la el şi întreabă-l dacă el este sau nu …

Cristi Busuioc (manager MonoJacks): Ce, faci istoria?

Dorian Cazacu (tobe, MonoJacks): Face să îmi amintesc (către Cristi Busuioc, de la One Group Management).

Dorian Cazacu (tobe, MonoJacks): Alex era un prieten comun. Doru era întors în România de puţin timp. Am trecut o dată pe la sală, am zdrăngănit ceva şi atunci ne-am cunoscut oficial. Eu îl ştiam de la Atomic TV.

CZB: Înainte să ieşiţi prima dată pe scenă cu MonoJacks, cât timp aţi petrecut în sala de repetiţie?

Dorian Cazacu (tobe, MonoJacks): Câteva luni. Nu ştiu dacă cineva din formaţie îşi mai aduce aminte exact… dar am stat câteva luni să lucrăm la piese noi, la repetiţii, să încercăm să ne legăm.

Byte. MonoJacks a făcut o pauză de un an. În 2009 am avut multe concerte. Am făcut înregistrări pentru albumul de debut … A fost un an plin cu AB4.

CZB:Care a fost primul basist?

Dorian Cazacu (tobe, MonoJacks): Andrei Filip… ah nu, primul basist a fost Bebe de la Chesters.

Doru Trascău (solist, MonoJacks): Nu. Primul basist a fost Alex Voicu, care a plecat de bună voie, după care a venit Bebe de la Chesters, după care a venit Dan … care din păcate nu era suficient de prezent la sală pe cât ar fi dorit restul formaţiei să fie… după care a venit Andrei Filip.

CZB: Cum ai defini genul de la MonoJacks?

Dorian Cazacu (tobe, MonoJacks): Mie nu îmi plac etichetele. Consider genul Rock Alternativ.

CZB: Aveţi în plan lansarea unui album de debut?

Dorian Cazacu (tobe, MonoJacks): Sunt deja înregistrate şase piese, masterizate, pregătite de către noi pe banii noştri, fără nicio implicare din exterior cu bunăvoinţa lui Robin Proca şi Alexandru Marton, cei care s-au aflat în spatele pupitrului de mixaj şi masterizare… produs din banii proprii ai formaţiei, strânşi prin slujbele proprii şi concerte şi aşa mai departe. Sperăm să putem lansa materialul cât de curând, sperăm la toamnă.

Deocamdată nu ştim dacă vom lansa aceste şase piese ca şi EP, sau dacă mai strângem nişte bani din diverse surse, concerte proprii, festivalurile de la vară şi finalizăm albumul. În orice caz, vrem să scoatem materialul cât de curând.

CZB: Ce festivaluri aveţi confirmate vara asta?

Dorian Cazacu (tobe, MonoJacks): Sper să nu mă înjure colegii, că nu ştiu cât de confidenţială este toată treaba asta, dar pot să zic că o să mergem la Stufstock anul acesta, ceea ce mă bucură, pentru că este un festival foarte fain şi este la Marea Neagră.

Interviul a fost realizat în cadrul Festivalului AlternaTIFF, în ultima seară de concerte, sâmbătă 5 iunie, în curtea interioară de la Muzeul de artă, chiar înainte să urce artiştii pe scenă.

În final, MonoJacks nu a ajuns în programul final la Stufstock 2010 din considerente pe care doar organizatorii le cunosc.

Componenţa

  • Doru Trascău (voce, chitară)
  • Florin Vasile (chitară, voce)
  • Hasan Nabulsi (bas)
  • Dorian Cazacu (tobe)

http://www.myspace.com/themonojacks

http://www.blisterblue.ro/

MÂINE URMEAZĂ INTERVUL CU HASAN. Basist la MonoJacks

Comments
One Response to “Zoom. INTERVIU. Dorian Cazacu /tobe. MonoJacks. ex.Blister Blue”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: