Zoom. Z&Z. The :Egocentrics. Timişoara

Psychedelic Blues. Heavy Rock

The :Egocentrics

  • Localitate: Timişoara
  • An înfiinţare: 2007

Deşi se cântă instrumental (pentru că le place foarte mult cum sună aşa) nu este exclus ca să existe şi voce pe înregistrări într-un viitor.

The :Egocentrics, sau cum i se zice la Timişoara, trupa lui băiatu lui Mircea Mihăieş, are un stil aparte cu abilităţi tehnice instrumentale deosebite. Pentru unii se simte lipsa unei voci care sa intre în construcţia muzicală. Pentru alţii, tocmai acest minus le dă nota originală.

Spre deosebire de alte formaţii înfiinţate în aceeaşi perioadă, dar mai puţin talentate, The :Egocentrics nu a avut parte de multe festivaluri pe scene mari. Până acum, s-a cântat doar la Timişoara, Arad, Cluj, Bucureşti şi Reşiţa.

Artiştii nu se lasă intervievaţi, iar dacă situaţia dictează că nu pot veni cu proiecţiile proprii video, o să-i vezi mai mult întorşi cu spatele la public şi retraşi în colţurile scenei, pentru că nu ţin să li se cunoască identitatea. Din păcate, în concerte, interactivitatea cu publicul este nulă (probabil de aici şi numele The :Egocentrics …).

În sens de industrie la noi, Methadone Skies este o trupă de liceeni (din clasa a XII-a) din Timişoara care se aseamănă ca stil cu The :Egocentrics.

Discografie

  • Mystic Invitation (Demo, 2009, DIY)
  • Love Fear Choices and Astronauts (CD, 2010, Nasoni Records Germania)

La concertul de lansare al albumului de debut (Love Fear Choices and Astronauts) din Cluj, am povestit cu Brenn (chitară). Ideea este că ai au scos mai întâi un demo, pe care l-au trimis la mai multe case de discuri din Europa. Apoi, au făcut la fel şi cu înregistrările de album în timp ce lucrau în studio. Au primit răspunsuri de la mai multe case de discuri, după care The :Egocentrics s-a înţeles cu Nasoni Records. Albumul a fost editat în format CD şi vinil, în număr limitat. Linkul se află la finalul articolului. Dacă ajungeţi la vreunul dintre concertele lor din această perioadă, vă sfătuim să cumpăraţi albumul Love Fear Choices and Astronauts.

Componenţa

  • Brenn (Cristi Rachiţovan, chitară)
  • Jess (Daniel Mihăieş, bas)
  • Alexandru Hera (baterie)

Au cântat înainte împreună la My Shadow (metal rock, 2005); Jess a mai cântat şi cu Sine Die (rock alternativ).

  • Pe plan local, se mai prezintă cu Gabi Szorad (solist, Bio), ca invitat special la voce, pe unele piese.

http://www.myspace.com/egocentricsband

http://www.nasoni-records.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: