Zoom. PUNCT TURISTIC. Het Apollohuis. Eindhoven

Het Apollohuis. Eindhoven

Pe lângă experimentele sale, Paul Panhuysen mai era responsabil de administrarea spaţiului Het Apollohuis, un centru de arte experimentale din Eindhoven, care a funcţionat timp de 17 ani, din 1980 până în 1997 (când fondurile subvenţionate din bugetul statului au fost tăiate).

Paul Panhuysen este un artist holistic care a încercat mereu să îmbine şi să promoveze arta muzicală cu cea vizuală. De-a lungul activităţii centrului artistic, invitaţii de marcă (Derek Bailey, Pierre Bastien, Eugene Chadbourne, Rhys Chatham, Pascal Comelade, Arnold Dreyblatt, Shelley Hirsch, Phill Niblock, Jim O’Rourke) reprezintă crema artei contemporane ale perioadei respective. Astfel, Het Apollohuis a servit ca şi părghie la dezvoltarea infrastructurii într-un domeniu unde aceşti artişti nu aveau multe posibilităţi de expunere ale lucrărilor lor, iar asta a ajutat mai departe şi pe artişti în cariera lor şi la publicul curios de acest domeniul al artelor, care au avut acces la lucrările promovate de aartiştii respectivi.

Diversitatea este foarte importantă pentru societate la nivel global. Asta nu înţeleg încă edilii şi guvernatorii noştri şi este probabil un segment de decizie locală, unde europenii nu pot să impună stilul lor de gestionare a fondurilor de stat pentru dezvoltarea sau încurajarea culturii neconvenţionale – arta experimentală care poate naşte noi talente şi tendinţe în lumea modernă. De aceea noi rămânem în continuare în urma celorlalţi la nivel european şi de aceea vârfurile noastre migrează şi ţara se plafonează datorită mediocrităţilor cu pile şi relaţii şi a persoanelor nepotrivite pentru locurile de muncă disponibile.

Închiderea Het Apollohuis a venit ca un şoc pentru lumea artistică.

www.paulpanhuysen.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: