Zoom. INTERVIU. Krepuskul. Game Over Tour 2010

GAME OVER TOUR

CZB: 16.04 – 30.05.

7 orase din Moldova.

8 orase din Ardeal.

2 orase pe Litoral si 3 din Italia.

… Cat timp v-a luat sa confirmati toate datele inainte de realizarea machetei? Cat timp s-a lucrat la legarea datelor de turneu?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Am inceput lucrul la acest turneu in ianuarie, chiar dupa sarbatori. A durat pana la inceperea lui si, in doua cazuri (Pordenone si Timisoara) ne-a trebuit mai mult, ne-am intins pana dupa inceperea turneului (16 mai)… organizatorii si patronii de cluburi de la noi sunt foarte „nehotarati”, isi schimba parerile de pe o zi pe alta, si de asta ne-a luat ceva mai mult decat ar fi trebuit sa confirmam datele din timp.

CZB: Moldova este o zona greu de accesat pentru formatii din Ardeal. Cat de mult a ajutat acest traseu de doua saptamani al turneului faptul ca Andi este din Barlad?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Ne-a ajutat la inceput, acum 3 ani, sa ajungem in Iasi, in Barlad, unde ne-am facut publicul nostru si unde suntem asteptati de fiecare data. Bineinteles ca ajuta sa stii ca ai 2-3 prieteni la concert. Pentru acest turneu, am vorbit cu organizatori de acolo cu care mai colaboraseram sa putem aranja datele traseului din timp. In majoritatea oraselor am fost pentru prima data.

CZB:

Roman
Bacau
Moinesti
Barlad
Galati
Tg.Neamt
Iasi
– care au fost cluburile, cate persoane au fost prezente, care au fost conditiile de sonorizare pe plan local, unde ati dormit peste noapte?

Andrei (voce, bas, Krepuskul):

Roman – Club M, aprox 80-100 pers
Bacau – Club Subway, aprox 80 pers
Moinesti – Sala Primariei, aprox 80-100 pers
Barlad – Club Dublin, aprox 100 pers
Galati – Club Abyss, aprox 50 pers
Tg.Neamt – Casa de Cultura, aprox 80 pers
Iasi – Club Hand, aprox 50 pers

La toate concertele cu exceptia celui din Iasi am fost cu sonorizarea noastra proprie. Avem atat backline cat si sunet de fata si in majoritatea barurilor unde mergem avem nevoie doar de o priza de curent – restul ne aranjam noi. Acum ne punem la punct cu sistemul de lumini. La Iasi a fost doar backline-ul nostru, P.A.-ul fiind al clubului.

MOLDOVA
CZB: A fost primul concert Metal din Moinesti. Cum este sentimentul de a fi deschizatori de drum?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Sa fiu sincer, aveam mari emotii inaintea concertului din Moinesti. Publicul era format din copii de liceu si gimnaziu, iar lucru asta a fost o noutate pentru noi. Nu stiam la ce sa ne asteptam; nu stiam cum vor reactiona la muzica noastra. Dar, pana la urma, reactia lor a fost una mai mult decat foarte buna, déjà de la prima piesa s-a instaurat dementa generala, iar atmosfera a fost una din cele mai frumoase. Oricand m-as intoarce sa cant acolo.

CZB: La Moinesti ati avut probleme cu autoritatile locale? La ce ora s-a tinut concertul? Andrei (voce, bas, Krepuskul): Din cate am inteles, cladirea unde am cantat la Moinesti era sediul Primariei si al Politiei. Concertul s-a tinut de la 17 la 20. O chestie amuzanta era faptul ca atunci cand ieseam pe hol sau mergeam la baie ne intalneam cu domnii politisti care isi savurau cafeaua, dar cooperarea a fost excelenta, nu am avut nici cea mai mica problema.

ARDEAL
CZB: Cum se face ca nu ati inclus Cluj in program, desi aici avem 10 cluburi unde se poate canta Live acum?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): La Cluj si Bucuresti am avut 2 lansari de album, separat de turneul Game Over, in 27 martie, si respectiv, in 1 aprilie.

La Bucuresti am avut concert de lansare de album, separat de turneu, in Club Suburbia. Desi nu a fost foarte multa lume, atmosfera a fost incendiara, ca sa folosesc un cliseu al webzine-urilor :P. Public frumos, moshpit-uri, stage dive, wall of death, tot tacamul.


CZB: Care este atmosfera la Petrosani: acolo se poate organiza concert numai prin Alin de la Gothic?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Petrosani pentru noi este orasul preferat, cu cel mai tare public din tara. Oameni vin la concerte ca sa se simta bine si nu sa strambe din nas. Da, numai prin Alin se pot organiza concerte acolo.

LITORAL
CZB: Sunteti prima formatie ROCK care canta la Saturn? Cum s-a rezolvat cantarea in aceasta statiune?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Barul din Saturn e destul de aproape de Mangalia (au mai cantat si altii – Trooper, Adi Manolovici cred…), astfel incat, desi era in extrasezon, a venit ceva lume. Concertele din Constanta si Saturn au fost rezolvate de Ruhan de la Interitus Dei, cu care am avut un mic schimb de experienta. Noi i-am invitat in Cluj, la lansarea noastra de album, pe 27 martie, iar ei ne-au rezolvat cantarile acolo.

CZB: Cum ati fost primiti de publicul aflat aici la jumatatea lunii mai, ati cantat alaturi de alte trupe, precum Rock’N’Ghena?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Am cantat cu Interitus Dei din Constanta si cu Gothic de la Petrosani.

ITALIA
CZB: Unde a fost locatia unde ati cantat intr-un studio unde se poate inregistra concertul Live si v-ati putut folosi de aceasta facilitate a locatiei?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Pordenone, Club Live Music. Clubul arata ceva mai bine decat orice studiou de inregistrari din Cluj. Echipament complet, sunet, lumini, absolut totul era de o maniera impecabila. Cred ca ar trebui sa invete cate ceva si patronii cluburilor de la noi, pentru ca, asa cum spunea Alin de la Gothic, daca lumea merge sa vada niste trupe underground, care nu toate sunt ok, daca le mai vede si in cluburi de doi bani, este normal sa fie din ce in ce mai putini oameni la concerte.


CZB: Cum a reactionat publicul Italian la muzica Krepuskul – ati fost in locatii potrivite genului, ce alte formatii au mai fost in program?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Am mai spus-o si cu alte ocazii, publicul italian pare ceva mai deschis la genuri noi… la noi in tara lumea inca este indoctrinata si fixata pe un anumit stil… aici trebuie sa canti ori thrash, ori death, ori metalcore… italienii cred ca au vazut mai multe si de aceea sunt mult mai receptivi la lucruri noi.

TURNEUL. 20 de date in 2 tari
CZB: Care considerati ca a fost cel mai de succes concert al turneului si din ce punct de vedere a fost de succes?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Pentru noi un concert de succes e un concert la care publicul e ok si noi ne simtim bine. Majoritatea concertelor au fost asa.

CZB: Care considerati ca a fost cea mai anevoioasa si nereusita cantare din acest turneu? Care sunt motivele, si va veti intoarce pe viitor aici?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Deva. Imi pare rau sa o spun, dar, spre deosebire de alte dati, la Deva am avut cel mai slab show.


CZB: Care ar fi profilul unui fan tipic Krepuskul din punctul vostru de vedere?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Cred ca noi facem o muzica destul de atipica, deci e greu sa stabilim un tip al fanului Krepuskul… avem fani deatheri, thrasheri, hardcore-isti si chiar si funk-eri!

CZB: Internet. Se simte o crestere evidenta a accesarilor pe diversele pagini de net ce le aveti la ora actuala, dupa turneul sustinut in aprilie – mai?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Internetul e ceva destul de relativ. Dupa parerea mea o trupa trebuie sa stie sa stea pe scena, nu pe un webspace. Majoritatea trupelor de la noi fac gresala asta, au zeci de mii de accesari pe site-uri, au publicitate excesiva prin webzine-urile de la noi datorita prietenilor, dar in schimb, au 15 – 20 concerte si toate in Bucuresti… Ori o trupa rock sau metal ar trebui sa existe in primul rand pe scena si de-abia dupa aceea pe site-uri cu poze frumoase.

CZB: Videoclipul. Ati filmat cu ecran verde in bucataria lui Alex. Cate ore au durat filmarile si cat timp a durat prelurarea digitala?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Filmarile au durat cam 2-3 zile, iar prelucrarea mai mult de 2 saptamani.

CZB: Game Over. Care este mesajul ce ati dorit sa il transmiteti? Criticati situatia ecologica dar nu oferiti solutii / nu oferiti nici un mesaj direct pentru remedierea situatiei.

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Albumul este o continuare al unor idei de pe Umbre de Vise. Criticam situatia, dar, daca in primul album spuneam „Open your eyes, it’s not too late”, acum mesajul e ceva mai dur, mai critc, mai pesimist: „It’s too late now, the game is over”. Solutii? Ar mai fi?

CZB: Pe unde ati cantat peste vara?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Nu in multe locuri, am ales sa luam o pauza peste vara, sa facem un clip, doua, pentru ca in toamna vrem sa lansam o versiune pe DVD a albumului Game Over, cu multe clipuri, poze din turneu etc.


CZB: S-au legat noi legaturi cu artisti sau organizatori dupa acest turneu in Romania sau in Italia?

Andrei (voce, bas, Krepuskul): Multe. Am facut cunostinta cu multi artisti, majoritatea oameni de nota 10. Sper sa mai avem ocazia sa colaboram si de acum incolo cu oameni la fel de treaba.


Componenţa

  • Andrei (voce, bas)
  • Andu (chitară)
  • Alex (tobe)

http://www.myspace.com/krepuskul

http://www.krepuskul.com/krepuskul1/

Albumul se comandă prin email.

Scrieţi adresa poştală şi cantitatea de CD-uri dorită.

krepuskulmetal@gmail.com

Comments
2 Responses to “Zoom. INTERVIU. Krepuskul. Game Over Tour 2010”
  1. mode20100 spune:

    A+ would read again

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: