Zoom. MOMENTE ROCK. Legea AUDIOVIZUALULUI. Acum 10 ani în REPUBLICA MOLDOVA

Acum 10 ani în REPUBLICA MOLDOVA – Legea AUDIOVIZUALULUI a fost modificată în aşa fel încât majoritatea posturilor do radio şi de televiziune din Republica Moldova ar fi putut rămâne fără licenţe de emisie.

(MEDIAFAX) CHIŞINĂU. 4 august 2000 – Majoritatea posturilor de radio şi de televiziune din Republica Moldova ar putea fi private de licenţa de emisie pentru că nu difuzează 65 la suta din programe în limba de stat, conform amendamentelor la Legea audiovizualului, adoptate recent de Parlamentul de la Chişinău.

Potrivit acestor amendamente, posturile de radio şi de televiziune din Republica Moldova erau obligate să majoreze volumul timpilor de emisie în limba de stat de la 30 ia 65 la sută.

Şeful Direcţiei de Relaţii cu Organizaţiile Internaţionale şi mass-media a Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Arhip Ciubotaru, a comunicat că numai două din cele circa 100 de Instituţii care dispun de licenţă au 65 la sută din volumul de emisie în limba de stat limba moldovenească. Arhip Ciubotaru a spus că noilor amendamente la Legea audiovizualului Ii se conformează doar compania de stat „Teleradio-Moldova” şi postul de radio al municipiului Chişinău „Antena C”.

S-a acordat un termen necesar instituţiilor media pentru a se conforma legislaţiei în vigoare.

Desigur, la Basarabeni, problema era legată de rusificarea forţată a mass mediei până la momentul respectiv.

Ce a urmat însă a fost o mică rebeliune la nivel de cetăţeni şi liceeni, care au manifestat în mod paşnic împotriva formulării de limbă moldovenească, fiind vorba desigur … de limba română.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: