Click. RECENZIE VIDEO. Sistem. People are people

Sistem feat. Emma. People are people

!!!!

Director: Bogdan Popoiag

Producător: Daniel Şerbănică

Timecode Productions

15 iulie 2010

Muzica pop, altfel decat ne-am obisnuit.

La sfarsitul lunii iulie a aparut noul videoclip Sistem, dupa ce piesa a fost lansata ca single inca in aprilie.

Videoclipul a fost regizat de Bogdan Popoiag (fondatorul proiectului muzical Unu) cel care a facut preluarea dupa piesa cu aceasi titlu a celor de la Depeche Mode (aparut ca single in 1984). Piesa a fost un mare hit la vremea ei, si e cunoscuta si astazi, astfel Sistem dau dovada de curaj cand se „ating” de ea. In astfel de cazuri risti sa superi fanii formatiei care a cantat initial piesa. Putin probabil insa sa se planga vreun „depeshist”. Reorchestrarea tipica pentru Sistem, sunetele butoaielor aduc un dinamism in plus, iar vocea feminina se muleaza perfect pe piesa. La fel si fata, Emma, atractiva, dar modesta si cu personalitate.

Clipul a fost realizat aparent in conditii low-budget, preponderent pe platourile Castel Film din Bucuresti. Observam ca in timpul filmarilor viata decurge nestingherita pe platou, astfel de la un cadru la altul se modifica numarul masinilor din fundal si pozitia unei masini de pompieri.

Mesajul social al piesei se accentueaza in clip prin aparitia unor persoane de diferite rase si sexe care cateodata tin in mana cartoane cu citate de la personalitati precum Mahatma Gandhi, Nelson Mandela sau Ioan Slavici.

Acest videoclip ar putea fi un exemplu pentru industria pop a tarii: SE POATE SI ASA, fara ţâţe si buci – iar in loc de versuri de doi bani – mesaje ce te indeamna la respect fata de cei diferiti de tine …si la reciclare.

Byte. Piesa a fost refacuta de mai multi artisti de-a lungul timpului, amintim de exemplu versiunea trupei gothic/ death metal Atrocity sau instrumentalul celor de la Vitamin String Quartet.

E pacat ca Sistem nu a ales sa-si spuna mesajul cu o piesa proprie si in limba romana – desigur, se vaneaza posibilitatea de a ajunge la un grup cat mai mare de oameni intr-un mod cat mai facil.

Autor: Mr. Pele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: