Byte. DECES. Jimi Hendrix (27.11.1942 – 18.09.1970). Acum 40 de ani

Extraordinar de talentat, Jimi Hendrix (27.11.1942 – 18.09.1970) a contribuit semnificativ în arta de a cânta la chitara electrică şi la evoluţia genului rock.

Decesul lui Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock, rămâne neelucidat până în ziua de azi.

În 2009, medicul care a făcut autopsia, John Bannister, a revenit asupra amănuntelor, subliniând faptul că în cariera lui nu a mai văzut atâta vin ingerat de către nimeni. Plămânii, stomacul, părul şi cămaşa artistului erau îmbâcsite cu vin roşu.

Artistul a petrecut seara la o petrecere şi a fost dus acasă la prietena lui, Monika Dannemann (care avea o garsonieră închiriată la Samarkand Hotel, pe 22 Lansdowne Crescent, în cartierul Notting Hill). Ora presupusă a decesului survine cu puţin după miezul nopţii. Ora a fost calculată după rezultatele primite de la autopsie, şi interogarea unor amici care şi-au petrecut seara cu artistul.

Monika Dannemann a susţinut mult timp după deces faptul că l-a condus pe Jimi Hendrix la spital. Pe drum, cu ambulanţa, artistul mai respira la 11 dimineaţa.

Medicul care a făcut autopsia, John Bannister, a descoperit însă că artistul ingerase o doză exagerată de somnifere şi s-a înecat literalmente cu voma lui, compusă din vin roşu. S-a descoperit că plămânii artistului erau îmbibaţi cu vin roşu.

Legat de mărturia prietenei, echipa de paramedici din ambulanţă a declarat că Monika Dannemann nu a însoţit artistul la spital şi că artistul nu mai respira la ora la care a fost găsit (la 9 dimineaţa). Poliţaii ajunşi la locul faptei au declarat deasemenea că artistul a fost descoperit singur în apartament şi că era deja decedat când l-au găsit.

40 de ani mai târziu, lucrurile sunt însă mult mai complicate.

  • Eric Burdon, care prezenta emisiunea 24 Hours la BBC TV, a fost sunat de către prietena lui Jimi Hendrix a doua zi dimineaţă, ca să dea ştirea. El ştie de ultimele strofe cu versuri compuse de artist, care au fost găsite la locul faptei în apartament şi consideră că acesta s-a sinucis.
  • În 1996, Monika Dannemann s-a sinucis când a fost chemată în instanţă de către prietena britanică a artistului, Kathy Etchingham.
  • Un tehnician de la The Animals, James Tappy Wright, a lansat o carte autobiografică în 2009 în care a declarat faptul că Mike Jeffrey, managerul artistului, l-a ucis pe Jimi Hendrix pentru că acesta vroia să rezilieze contractul cu el.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: