Click-Byte. ŞTIRE-CONCURS 2010. Eurovoice. Prima ediţie

23 şi 24 septembrie

Eurovoice

Atena, Grecia

Prima ediţie

Eurovoice este un concurs european de muzică aflată la prima ediţie. La concurs putea să se înscrie orice artist din Europa, plus Israel şi Kazahstan, gratuit prin internet. Finaliştii au fost desemnaţi prin voturi date de public, tot prin internet, din fiecare ţară participă artistul cu cele mai multe voturi. Anul acesta finala va fi în Atena, Grecia, în 23 şi 24 septembrie cu reprezentanţii a 33 de ţări. Pe lângă finalişti participă mai multe celebrităţi, astfel prezentatoare va fi Pamela Anderson iar Enrique Iglesias şi Anastacia vor cânta ca invitaţi speciali. Câştigătorii vor fi desemnaţi tot de public, se votează prin mesaje telefonice, SMS. Premiul cel mare este de 100.000 de euro şi  un contract la o casă de discuri majoră.

Din România s-au înscris mai mulţi „artişti” despre care nu am reuşit să aflu prea multe, cu excepţia unui DJ local din Tg.Mureş, nu au nici măcar o pagină web. Am mai găsit date despre o paricipantă pe un site cu oferte pentru nunţi în care ne anunţă că şi-a redus onorariul de la 1.000 de euro la 700. Cele mai multe voturi a primit un vâlcean pe nume Deaconu George Alexandru cu piesa Ţi-aş da cerul înflorit, o piesă etno acompaniată aparent de un calculator sau o clapă ieftină. El este deci finalistul României, însă site-ul oficial Eurovoice ne anunţă că a fost exclus din finala mare pentru încălcarea regulamentului.
Astfel ne îndreptăm atenţia către reprezentantul Republicii Moldova, P-Ragga, care şi-a propus să facă o muzică nouă combinând diferite stiluri (ragga, drum’n’bass, punk, alternativ).
Piesa pe care au mizat la concurs se numeste KOMA MD (koma = key of my ability iar MD vine de la limba „moldovenească” după cum explică chiar proiectul), o piesă făcută în stil breakbeat/alternativ.
Mai multe puteţi citi la 13.00 (Zoom. Zdob&Zdub. BIOS)

Numărul de telefon la care se pot trimite voturile prin sms de oriunde din Europa va fi făcută public pe site-ul Eurovoice în momentul finalei. Costul unui sms depinde de operatorul de telefonie din ţara din care se trimite, organizatorii Eurovoice nu suprataxează în nici un fel.
Tot aici, pe site-ul oficial, http://eurovoice.tv/ se va putea urmări transmisiunea video în direct de la faţa locului.
Autor: Mr. Pele
Comments
One Response to “Click-Byte. ŞTIRE-CONCURS 2010. Eurovoice. Prima ediţie”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: