Click. FESTIVAL 2010. 28 septembrie – 5 octombrie. Festivalul Muzicii Baroc la Cluj

Mişcarea barocă europeană a strălucit până în Transilvania, fiind în continuare prezentă la Cluj prin câteva elemente specifice de arhitectură şi printr-un gust pronunţat al locuitorilor oraşului pentru muzica acestei perioade. După crearea faimosului spectacol Codex Caioni şi a altor câtorva concerte memorabile, Centrul cultural francez continuă parteneriatele locale şi europene, create în urmă cu doi ani, pentru dezvoltarea mai multor proiecte legate de muzica barocă.

Prezentă pentru al doilea an consecutiv la Cluj, Academia din Sablé este punctul forte al acestei strategii. Ea însăşi este cheia: viitorul muzicii baroce în această regiune a Europei stă în formarea profesioniştilor la nivel local, în schimburile cu artişti de nivel înalt şi în circularea talentelor şi ideilor. Cu alte cuvinte, recrearea a ceea ce se întâmpla pe plan artistic în secolele XVII-XVIII.

Anul acesta propunem şi o serie de concerte care vor avea loc în bisericile din Cluj. Momente deosebite de muzică barocă, oferite de grupuri de nivel înalt precum: La Fenice, Turicum, Les Basses réunies… precum şi de clavecinista Françoise Langellé şi a ansamblurilor transilvane Fior di Suono şi Ansamblul baroc Transylvania.

Binecunoscut în Transilvania pentru activitatea sa în sfera artei baroce, fotograful Ferrante Ferranti va prezenta la Casa Matei o expoziţie cu lucrările sale, dedicate artei baroce din America Latină, intitulată „Les chemins du nouveau monde.

Publicăm programul luni la 13.00.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: