Byte. PĂREREA MEA. Rebranduirea artiştilor în 2010. Artanu vs. Andreea Antonescu

Mi s-a părut foarte interesantă răsturnarea situaţiilor artistice în 2010, un an în care se pare că criza a lovit din plin ţărişoara noastră pe toate planurile.

Artistic vorbind, prezentăm astăzi situaţia unor artişti români la 8 ani după ce s-au impus în topuri.

Este vorba de solistul masculin, Andrei Pleşca sau Artanu, ex-Timpuri Noi şi în 2002 – şi iarăşi în 2010, înfiinţând şi reînfiinţând Partizan.

Este vorba de solista feminină Andreea Antonescu, care în 2002 s-a despărţit de jumătatea ei scenică, Andreea Bălan, pentru a se numi AndreEA … iar acum, în 2010, se transformă în Miss Ventura.

Începem cu Artanu, care prin 2006 a relansat vechiul proiect Timpuri Noi, cu vechile hituri, retuşate un pic, pe albumul Back In Business, promovat de Compania de Radio Pro (noul nume ales de MediaPro Music)… Se pare că românii sunt deschişi la rebranduire, dar o ducem mai greu cu reinventarea.

Speculam pe atunci că Timpuri Noi, adunată în trei sferturi din componenţa originală (bateristul, Tobi, a refuzat să revină pe scenă cu piesele anilor 90), nu va dăinui, dacă nu dovedeşte că poate să facă şi altceva. Este ca într-o despărţire dintre doi iubiţi care se împacă … timpul împăcării de obicei durează mult mai puţin decât etapa iniţială a dragostei… La Timpuri Noi, repriza a doua a ţinut mai puţin de patru ani (prima etapă, fructuoasă, prolifică, a ţinut din 1980 până în 2001).

La fel văd şi a doua repriză de la Partizan. Vor fi concerte o vreme, ca şi la Timpuri Noi, mai mult pentru curiozitatea foştilor fani, şi de dragul amintirii hitului … Fata mea … din partea organizatorilor şi a posturilor de radio.

Proiectul Partizan a ţinut din 2001 până în 2005 … dar a avut o perioada destul de prolifică, cu două albume lansate la un an distanţă (Am cu ce – 2002, Bucureşti – 2003).

În 2010, nu revine doar Partizan, dar şi hitul Fata mea, rebranduită, mai mult decât reinventată, intitulată acum Ţara mea şi folosită ca imn pentru campania Let`s Do It, Romania! (proiectul internaţional de curăţenie în ţară, care a avut loc ieri în România, sâmbătă 25 septembrie).

Mie personal îmi place mai mult piesa Ţara mea în varianta actuală. Din păcate, majoritatea lumii e mai superficială, şi probabil preferă versurile vechi de la Fata mea.

Ţara mea este model… trebuie doar să crezi în el

http://www.myspace.com/partizanromania

http://en.wikipedia.org/wiki/Partizan_(band)

Tot săptămâna trecută am citit prin BestMusic.ro despre rebranduirea unei adevărate vedete româneşti. AndreEA (Antonescu, ex- Andre), care acum îşi spune Miss Ventura.

Pe mine personal, Ventura mă duce cu gândul la Ace Ventura, caracter ficţional dintr-un desen animat despre un vetrerinar, jucat în filmul din 1994 de Jim Carrey.

A-Ventura porneşte alături de casa de discuri Roton.

Clipul nou Ready For Us este extrem de repetitiv, subliniând ritmul muzicii.

S-au dus anii în care ţinea mobilul la gură pe scenă, dădea din fundic, zâmbea niţel, încerca să se sincronizeze pe lângă Andreea Bălan, vindea casete şi cânta prin toate discotecile din ţară … iar lumea aştepta să apară dezbrăcată în Playboy, la scurt timp după ce a împlinit 18 ani. În 2010, nu mai avem nimic nou de descoperit la AndreEA … am văzut totul, şi ştim deja cum cântă… Fata acum are moacă de femeie matură care-şi caută armăsar pentru a întemeia o familie …şi nu mă pot obişnui cu părul vopsit blond. Nu i se potriveşte deloc.

Tehnica folosită pentru înregistrări este aceeaşi ca acum 10 ani … cu vocoder, care maschează lipsa vocei. Să sperăm că îşi găseşte bărbatul dorit, iar acela o scoate din ţară, să nu o revedem în 2020 …cu păr roşu.

Miss Ventura. Ready For Us


Nu am găsit un websait valabil pentru gălăţeancă.

http://www.facebook.com/antonescu.andreea

Cum eu sunt pe invers, şi consider că proiectul din urmă nu are nimic nou sau interesant de prezentat în 2010, cu siguranţă, Partizan va fi trupa care renunţă prima la revenire.

Este păcat că în România anului 2010 nu apare NIMIC nou.

Probabil nu există o CERERE pentru aşa ceva din partea sponsorilor…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: