Byte. ŞTIRE 2010. SEPTEMBRIE. Zone Arena. Ştirea eronată din vară

Acum două luni am scris o ştire prin care explicam faptul că se închide Zone Arena. Am fost însă induşi în eroare de către toate sursele de informaţie muzicală (unde s-a promovat această ştire, fără o verificare legală temeinică). Dorian Ciubuc (proprietarul Zone Arena) a declarat la începutul lunii august “Zone Arena reprezinta o investitie a SC Arena Invest SRL care este destinata exclusiv inchirierii (locatiunii) de spatiu disponibil catre societatile comerciale si/sau persoanele fizice care desfasoara activitati de organizare a evenimentelor culturale, artistice, sportive, expozitionale sau orice alte activitati, publice sau private.

Singura „autorizatie de functionare” necesara societatii noastre se refera la obiectele de activitate inregistrate la Registrul Comertului. In speta, subscrisa SC Arena Invest SRL avem incluse in obiectele de activitate, conform codului CAEN si autorizate de catre Registrul Comertului prin certificatul constatator „inchirierea sau subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate” (COD CAEN 6820) si „administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract” (COD CAEN 6823).

Se omite voit (în mass media) aspectul esential reprezentat de faptul ca SC Arena Invest SRL nu este organizatorul nici unuia dintre evenimentele si concertele desfasurate la Zone Arena in ultima perioada, singura activitate desfasurata de societatea noastra fiind aceea de inchiriere a spatiului organizatorilor de concerte, acestia avand asumate, atat prin contract cat si potrivit legii, toate obligatiile legate de desfasurarea in deplina legalitate a evenimentelor, inclusiv prin raportare la autorizarile de functionare necesare.

Asemenea autorizatii de functionare nu sunt prevazute de lege pentru specificul activitatii noastre (inchiriere spatiu privat catre Organizatori de Evenimente), prin urmare nu sunt si nu au fost necesare societatii noastre.

Faptul ca zgomotul produs cu ocazia concertelor a fost, dupa o anumita ora, mai mare decat cel permis de lege nu atrage in niciun caz „ilegalitatea” evenimentului, ci savarsirea de catre chiriasii nostri (Organizatorii spectacolelor) a unei contraventii sanctionabile conform legii.

Mentionam ca singura autorizatie de care are nevoie societatea noastra si care, asa cum am declarat, este in curs de emitere, este Autorizatia de Construire, necesara nu pentru a Organiza spectacole, ci pentru a termina lucrarile de construire. In acest sens, am obtinut de la Primaria Sectorului 2, inca din luna februarie a acestui an, Certificatul de Urbanism cerut de lege, si am facut toate demersurile necesare pentru obtinerea tuturor avizelor solicitate in C.U., insa eliberarea lor a durat mai mult decat ne asteptam, asa cum se intampla din pacate in multe cazuri. Acesta este unicul motiv pentru care am fost amendati de catre Directia Inspectie si Control General a Primariei Municipiului Bucuresti, care ne-a acordat un termen pentru a intra in legalitate si a obtine autorizatia de construire pana la data de 1 septembrie a.c.

Autorizatia de Construire ne va permite sa construim si bariera antifonica prevazuta in proiectul de autorizatie, pentru a putea asigura protectia optima a cetatenilor din cartierul invecinat, astfel incat chiriasii nostri, organizatori ai urmatoarelor concerte, sa nu mai aiba probleme cu tulburarea linistii publice.”

Ne cerem scuze cititorilor noştri pentru că am publicat o ştire falsă, după ce am consemnat şi analizat speculaţiile apărute pe rând în mai multe saituri de specialitate care acoperă subiecte din domeniul cultural-social-comunitar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: