Click. REPORTAJ. MMC Biker’s Fest III

MMC Bikers Fest III

Reportaj. sâmbătă 28 august

  • Ataria (Zalău)

  • Crazy Lixx (SWE)

  • Pokolgep (HU)


Autor: Csaki Romeo. Horrify


În intervalul 27-29 august a avut loc a 3-a ediţie a MMC Bikers Fest cu participarea trupelor Relativ, X-plod, Horrify şi Krepuskul în ziua de vineri, iar sâmbătă Ataria, Crazy Lixx şi Pokolgep.

Peste ziua de vineri am să sar din două motive. Primul ar fii că şi eu am urcat pe scenă ca membru al formaţiei Horrify, iar al doilea ar fii că din 4 trupe 3 au fost alese de către organizatori la recomandarea mea.

CLICK AICI PENTRU FOTOREPORTAJ DE LA FESTIVAL

Ataria

Seara de sâmbătă a început cu un recital Ataria, trupă zălauana de heavy metal. A fost a doua mea întâlnire cu trupa, prima dată i-am vazut la a doua ediţie a intrunirii sus amintite. Faţă de anul trecut au apărut unele schimbări în trupă. Prin plecarea clăparului Romeo Ciumarnean sa renunţat la acest instrumet, iar locul lui a fost preluat de a doua chitară prin persoana lui Călin Iordache.

Programul sa bazat în mare parte pe piese proprii, cunoscute publicului prezent. Sonorizarea a fost de nota 10 ca de altfel pe tot parcursul festivalului, ca şi bonus Ataria a fost singura trupă dintre cele de sâmbătă care a prins vreme acceptabilă. Fiind prima trupă (şi soarele de abia apunea) publicul s-a pornit mai greu de la mese (berea şi mâncarea fiind super ieftină faţă de preţurile din Cluj), dar în a doua jumătate a programului deja au început să se mişte atât bikerii cât şi rockerii, în special cei ce urmăreau să prindă un loc cât mai bun la Crazy Lixx în primele rânduri.

Momentul culminat al recitalului Ataria a fost o colaborare între trupă şi Fastus, nimeni altul decât preşedintele clubului de motociclişti din Satu Mare, Viking MC, care ATENŢIE!!! a cântat la propia motocicletă!!!

www.ataria.ro

Crazy Lixx

Pentru un fan al stilurilor black si death metal a fost o experienţă interesantă sa particip la un asemenea concert de glam/hard rock. Sincer înainte de a vedea afişul nu auzisem de trupă, deabia înainte de concert cu câteva zile am ascultat câteva piese pe pagina lor de MySpace.

Din tot cadrul festivalului cred ca a fost singura tupa ca mi-a lasat un gust amar, cu toate ca a fost singura de la care nici nu prea aveam aşteptări, din moment ce erau cunostinţe noi. Pe primele 2-3 piese, doar una din chitări suna, dar şi după aceea, au tot fost probleme cu a doua chitară, motivul a rămas până în prezent un mister pentru mine.

Publicul a încercat să se ridice la nivelul evenimentului, dar pe de o parte ploaia tot mai deasă, pe de altă parte nici formaţia nu a reuşit să pornească lumea la chef. Pentru o trupă de glam, personal mă aşteptam la mai multă mişcare şi pe scenă.

www.crazylixx.com

Pokolgep

Pokolgep fost formaţia care a strâns cel mai numeros public în faţa scenei. Acest public s-a dovedit totodată a fi cel mai devotat, asta în condiţiile in care ploaia era constantă şi aproape torenţiala. Spre marea surprindere a multora, Pokolgep a ucat pe scenă într-o nouă formulă, în cursul acestui an căile trupei şi cele ale vocalistului Rudan Joe s-au despărţit pe cale amiabilă.

Programul a fost unul interesant, cu piese noi, piese din perioada cu Rudan Joe, cât si cele din perioada cu Kalapacs Jozsi. Noul vocalist aş zice că este undeva între cei doi vocalişti precedenţi ca stil şi timbru vocal.

Pokolgep a fost singura dintre trupe care şi-a adus propriul back-line pe scenă şi se poate afirma că nu fără rezultat. În ciuda vârstei, băieţii au facut un show de zile mari, au mulţumit publicului prezenţa, în ciuda ploii, s-au mişcat pe scenă, iar experienţa celor aproape 30 de ani de activitate s-a simţit din plin.

A fost singura trupă din tot festivalul care a făcut publicul să cânte, aşa cum se cuvine la un concert de heavy metal adevărat. Nici nu a fost foarte greu cât timp publicul era majoritatea peste 25-30 de ani, practic generaţiile care au crescut pe muzica lor. A fost o plăcere să vezi familii care au cântat împreună şlagăre ca Itt es most sau A jel, dacă e să amintim doar câteva dintre piesele de pe primele albume.

www.pokolgep.hu

www.mesesmotoclub.ro

Comments
One Response to “Click. REPORTAJ. MMC Biker’s Fest III”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] CLICK AICI PENTRU REPORTAJUL DE LA FESTIVAL SCRIS DE CSAKI ROMEO DE LA HORRIFY […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: