Click. FESTIVAL DE ARTE VIZUALE LA CLUJ. 2010. 11 – 20 octombrie. Festivalul Temps d’Images

Festivalul Temps d’Images 2010, ediţia 3

Cluj. 11 – 20 octombrie

Din dorinţa de a acompania creaţia contemporană tânără în dansul contemporan, teatru şi artele vizuale şi de a pune accent pe mixul inteligent dintre acestea, canalul de televiziune ARTE din Franţa, iniţiază acest festival împreună cu Scena Naţională La Ferme du Buisson în anul 2002, dezvoltând ulterior proiectul la nivel european.

Organizatorul festivalului în România, Asociaţia Colectiv A, doreşte să împărtăşească publicului clujean noi creaţii din dansul contemporan şi forme inedite de teatru în care imaginea în mişcare devine mai mult decât fundal sau accesoriu. Domeniile artistice acoperite de festival s-au diversificat anul acesta, iar arta video şi filmul experimental ocupă un loc aparte în program.

Imaginea joacă un rol elementar în toate spectacolele prezentate la Festivalul Temps d’Images 2010.

Pentru ediţia a treia a festivalului Temps d’Images la Cluj, Colectiv A invită în festival artişti curajoşi, care ştiu să transforme imaginea într-un aliat ce le poate completa creaţia.

Festivalul prezintă trei premiere mondiale :

  • Solo tu de Vava Ştefănescu
  • Post.SyncAsociaţia GroundFloor (Cluj)
  • EnduranceCompania A.lter S.essio (Franţa)

Artişti video

Anul acesta putem descoperi tineri artişti video din România şi din Europa. Mitos Micleuşanu, regizor de film (şi membru fondator al proiectului de muzică şi umor negru Planeta Moldova) îşi dă întâlnire cu publicul în cadrul atelierului de prezentare Focus on artist (fiind prezent şi în cadrul programului de filme scurte Shorts Up!

Teatru şi Performance

Amatorii de teatru şi de performance vor putea descoperi artişti din străinătate (compania Santa Sangre, Italia) sau nume noi la Cluj precum David Schwartz, Ion Dumitrescu & Florin Flueraş.

Experimentul şi cercetarea artistică interdisciplinară sunt miezul festivalului iar Istvan Albu, Julia Barsony (Ungaria) Alex Mirutziu (Romania) şi Emanuella Serra împreună cu Emmanuelle Braga (Italia) ne vor introduce în laboratorul lor de creaţie.

Momentul muzical al festivalului ne bagă în priză pe ritmurile celor de la Discoballs (Bucureşti).

Colectiv A este partener în cadrul reţelei europene Temps d’Images, organizat în urmatoarele ţări : Germania, Belgia, Franţa, Ungaria, Italia, Portugalia, Estonia, Polonia, Turcia şi România.

www.colectiva.ro

office@colectiva.ro

Colectiv A este o asociaţie culturală ce îşi desfăşoară activitatea în Fabrica de Pensule din Cluj. Ea s-a desprins din aripa Cluj a Asociaţiei Artlink şi are ca proiect major Festivalul Temps d’Images ajuns anul acesta la a treia ediţie.

Colectiv A promovează dansul contemporan în regiunea Clujului prin acţiuni care vizează profesioniştii din domeniu dar şi publicul larg. Proiectele “colectivului” contribuie la susţinerea de noi producţii artistice şi la difuzarea lor în România şi în străinătate.

Tipurile de proiecte sprijinite şi promovate sunt:

  • ateliere de creaţie interdisciplinare (dans, video, teatru, sunet),
  • rezidenţe artistice
  • producţii de spectacole de dans
  • producţii interdisciplinare
  • expozitii de artă video

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: