Byte. ŞTIRE 2010. OCTOMBRIE. Festival gratuit de filme Gay la Cluj

SERILE FILMULUI GAY

Cluj. 11 – 17 octombrie

Zeci de filme în competiţie, proiecţii speciale în prezenţa regizorilor, retrospective ale festivalului internaţional de film gay KASHISH (India) şi a Şcolii de film şi televiziune din Israel „Sam Spiegel” vor fi oferite clujenilor gratuit între 11 şi 17 octombrie la cea de-a şaptea ediţie a festivalului internaţional de film SERILE FILMULUI GAY.

British Council (Strada Cardinal Iuliu Hossu) şi clubul clujean Roland Garros (Str. Horea nr. 2) vor fi cele două locaţii în care, în fiecare seară cu începere de la ora 18.00 veţi face cunoştiinţă cu personaje şi întâmplări la care v-aţi fi aşteptat mai puţin să le descoperiţi. Cele peste 60 de filme prezintă situaţii de viaţă din peste 20 de ţări, printre care Spania, Italia, SUA, Canada, Israel, Suedia, Finlanda dar şi India, Brazilia, Argentina, Hong Kong, Portugalia şi Venezuela.

România e prezentă şi ea cu filmul de scurt metraj „Parastasul lui Viorel nu se mai ţine aici”, o producţie 2010 în regia lui Lucian Ţion dar şi cu un documentar despre parada gay din Vienna produs de timişoreanul Ovidiu Boţan.

„Oamenii sunt diferiţi. Obişnuieşte-te! – este motto-ul ediţiei de faţă a festivalului, eveniment adresat tuturor. Promovăm diversitatea şi multiculturalitatea. Este o manifestare culturală în primul rând la care oricine este binevenit fără a fi cumva etichetat, motiv pentru care vă invităm pe toţi” spune Lucian Dunăreanu, directorul acestui festival. „În fiecare an, intrarea la toate aceste evenimente este liberă, scopul festivalului nefiind unul comercial ci de a promova valorile democratice, toleranţa şi diversitatea” continuă acesta.

Festivalul se va inaugura cu un flash-mob luni 11 octombrie la care clujenii sunt chemaţi să lanseze baloane colorate iar proiecţia de gală va avea loc tot în aceeaşi zi de la ora 18.00 în clubul Roland Garros. 

Comments
One Response to “Byte. ŞTIRE 2010. OCTOMBRIE. Festival gratuit de filme Gay la Cluj”
  1. moment spune:

    in sfarsit ceva serios pe siteul asta ! se mai trezeste lumea la realitate (un studiu arata ca 1 din 25 de barbati sunt gay ).Cine are 25 de prieteni ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: