Click-Zoom. RECENZIE. FOTODOCUMENTAR. Hexenbrutal. Cluj. 1.10.2010

Hexenbrutal (SK)

!!!.

vineri 1 octombrie

La Gazette. Cluj

Nu ştiu ce trebuie să ai la bord ca să poţi să intri în lumea brutală a vrăjitorilor.

Stau, mă uit acum la filmări, ascult sunetul şi mă gândesc în ce măsură trebuie să cunoşti notele ca să poţi să deraiezi atât de mult pe panta extremă, la graniţa dintre realitatea muzicală pe care o trăim în România şi gradul de experimentare în care unii se pierd afară.

Atenţie! Aceasta nu este nici măcar o trupă vestică. Hexenbrutal vine din Slovenia!

Cum pot să acord o notă unui proiect muzical care nu face muzică după clişeele şi standardele cu care suntem obişnuiţi? Nota reflectă cumva tendinţa omului de rând de a asimila ceva nou. Recomandăm zgomotul acesta haotic doar pentru cunoscătorii genului, şi celor care sunt curioşi să descopere ceva care nu se face la noi.

Să intru în detalii privind lipsa de mişcare scenică, faptul că este vorba de un duo, dintre care unul bate ritmuri iar celălalt mişcă butoane şi ridică sau coboară căi la un mixer vechi în timp ce face vocalize prelucrate în mod bizar de către un preamplificator … nu are rost. Se cântă în întuneric. Nu sunt visuals. La un astfel de concert trebuie să ştii exact pentru ce vii, şi să asimilezi frecvenţele. Personal, sunt sigur că nu aş suporta să merg la un club unde zilnic s-ar prezenta astfel de proiecte, dar sunt sigur că în occident există astfel de localuri.

Am băut apă.

Dar notele extreme, lungi şi intense atinse de frecvenţele Hexenbrutal m-au lovit ca un ciocan, iar în liniştea rămasă după ce s-a stins ultima cutie electrică de produs zgomote, urechile îmi ţiuiau, simţeam un vârtej în cap şi m-am aşezat ca un somnambul pe primul scaun gol peste care am dat în încăpere.

La concert au fost prezenţi o parte de la Mushroom Story şi Mauser

E păcat că nu au venit mai mulţi artişti care la noi se autoproclamă a fi Underground, ca să vadă ce înseamnă într-adevăr să faci muzică Underground … şi este păcat că nu s-a adunat un public mai numeros, care pretinde că iubeşte muzica Underground … ca să priceapă că de fapt trupele şi muzica autohtonă de club pe care o iubeşte atât de mult este de fapt … Comercială!

Locaţia La Gazette este excelentă pentru acest tip de concerte.

http://www.myspace.com/hexenbrutal

FOTODOCUMENTAR. Hexenbrutal.

Comments
One Response to “Click-Zoom. RECENZIE. FOTODOCUMENTAR. Hexenbrutal. Cluj. 1.10.2010”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] mai mare faţă de Hexenbrutal (citiţi cronica lor dând click aici) reflectă organizarea notelor şi a momentelor de improvizaţie, reflectată prin alcătuirea unui […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: