Byte. TEATRU LA CLUJ. 2010. OCTOMBRIE 20. Balletto Civile. Made in Romania – L’ala Step 1

miercuri 20 octombrie

Made in Romania – L’ala Step 1

Compania Balletto Civile şi Teatrul Imposibil

Teatrul Naţional Cluj

Studioul „Euphorion”

18:00 – 18.35

Spectacolul este realizat în cadrul proiectului european “Playing Identities: Migration, Creolization, Creation” cu sprijinul Comisiei Europene – Programul Cultură 2007-2013

  • Regia şi coregrafia: Emanuele Braga şi Emanuela Serra
  • Cu: Ramona Dumitrean, Romina Merei, Bogdan Rădulescu
  • Scenografia: Balletto Civile
  • Video: Balletto Civile şi Daniela Neri
  • Dramaturgia: Balletto Civile şi Cristinel Marian Nedea
  • Producţie/ Coproducţie Santa Chiara Graduate School of the University of Siena, Centre Culturel Français de Cluj-Napoca, laLut / Festival Voci di Fonte (Siena, Italy), Festival Errances (Conques, France), Laterna Magica (Budapest, Hungary), Poleski Art Center et AHE (Lodz, Poland)

În colaborare cu Teatrul National «Lucian Blaga» din ClujNapoca

Spectacolul este inclus în Festivalul „Temps d’Images”.

Ciclul „Creolisation” este condus de compania italiană de balet Balletto Civile.

Pusă în scenă în diferite oraşe din România, Franţa, Ungaria, Polonia şi Italia, Creole Performance Cycle este o reprezentaţie teatrală al cărei scop este urmărirea muncii de creaţie, artistică în special, în desfăşurarea ei. Colaborările interculturale şi internaţionale sunt comune, prin intermediul unui „limbaj creolizat”.

Scopul proiectului «L’ala» este de a revela misterele şi rădăcinile Europei prin scrierea unui spectacol colectiv de către artişti din mai multe ţări, nu prin integrarea ca mijloc de uniformizare a identităţilor culturale şi etnice, ci prin căutarea unui teritoriu comun între culturi, limbi şi istorii.

Spectacolul este o activitate în care realizatorii – dansatorii, muzicieni, regizori tehnici, actori şi designeri – vor crea un obiect pe scenă. Dansul va izvorî din acţiunile cotidiene, obişnuite ale creatorilor spectacolului; el va vorbi despre noi, despre istoria pe care o trăim. Este un teatru care îşi găseşte rădăcinile în relaţiile profunde dintre oameni.

Proiectul Balletto Civile a luat fiinţă în anul 2003, fiind inspirat din experienţa companiei “L’Impasto. Comunità teatrale nomade”, la iniţiativa Michelei Lucenti. Balletto Civile este format dintr-un grup de colaboratori în artele scenice. Principalii săi membrii sînt: Emanuele Braga, Maurizio Camilli, Michela Lucenti (regizor), Emanuela Serra. Ideea de bază este aceea a unui «teatru total», cu accent pe muzica live şi pe mişcare.

Proiectul «Playing identities: Migration, Creolization, Creation» interpretează fenomenul migraţiei ca pe o instanţă a «creolizării», în care în teatru se produce o piesă în care artişti din medii diferite sînt obligaţi să negocieze codurile, practicile şi înţelesurile. Astfel «creolizarea» practicilor teatrale devine un element esenţial al piesei.

Totodată, proiectul se doreşte o cercetare interdisciplinară în domeniul ştiinţelor sociale şi umaniste, în vederea dezvoltării de noi instrumente conceptuale pentru analizarea fenomenelor migraţiei.

www.ballettocivile.org

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: