Byte. ŞTIRE 2010. OCTOMBRIE. Soundgarden. Telephantasm

Soundgarden a lansat albumul Telephantasm.

După reunirea trupei, anunţată din ianuarie 2010, Soundgarden revine în forţă şi scoate primul material după 14 ani. Telephantasm e o compilaţie cu piese din întreaga activitate a trupei, dar conţine şi o piesă nelansată anterior, Black Rain, existentă încă de pe vremea înregistrărilor pentru albumul Badmotorfinger din 1991. De asemenea conţine hituri ca Black Hole Sun şi Spoonman, piese câştigătoare de premiu Grammy. Lansat în 27 septembrie în lume (28 septembrie în SUA) prin casa de discuri A&M Records (Universal) în colaborare cu producătorul de jocuri de calculatoare Activision, au fost produse un milion de exemplare ce se vând la pachet cu jocul Guitar Hero:Warriors of Rock, urmând ca din 5 octombrie să se vândă şi separat pe net şi în magazine.

Mai mult, noul album apare în trei versiuni extinse, pe lângă cel prezentat deja, cu 12 piese:

o versiune cu două CD-uri (ce conţine 5 piese mai vechi nelansate anterior, în total 24 de piese) + un DVD cu 20 filmări (13 nelansate din trecut)

o versiune Deluxe ce conţine trei viniluri

o versiune Super Deluxe ce conţine două CD-uri, un DVD, trei viniluri, o carte cu 20 de pagini, un poster şi alte surprize… Versiunea pentru cei mai înverşunaţi fani, pachetul costă peste o sută de dolari potrivit paginii web a tupei.

www.soundgardenworld.com

Albumul Telephantasm a primit titlul şi premiul de disc de platina încă în ziua apariţiei, fapt surprinzător pentru unii, dar considerat valid de către Recording Industry Association of America (RIAA), care este responsabilă de certificarea vânzărurilor record din Statele Unite ale Americii. Motivaţia este că trupa a primit redevenţe chiar înainte ca cele un milion de copii să apară pe piaţă (alături de jocul de calculator). Soundgarden este una dintre cele mai de succes trupe rock din lume, având peste 20 de milioane de albume vândute.

Autor: Mr. Pele

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: