Zoom. Z&Z. Romanian Piano Trio. Muzică de cameră. Braşov

Romanian Piano Trio

  • An înfiinţare: 2004
  • Localitate: Braşov
  • Gen muzical: Muzică de cameră

Membri formatiei Romanian Piano Trio fac parte din rândul tinerilor cu studii în străinătate care au ales să valorifice cunoştinţele şi experienţa dobândită peste hotare la ei acasă. Proiectul este iniţiat la Boston de către cei doi studenţi aflaţi în SUA prin 2002. Ajuşi în România, se formează trioul permanent de muzică de cameră Romanian Piano Trio.

  • Pianistul Horia Mihail revine in România ca solist concertist al Filarmonicii din Braşov după ce între anii 1999 – 2002 a fost membru al catedrei de pian la Longy School of Music din Cambridge, Massachussetts
  • Violonistul Alexandru Tomescu este în prezent solist concertist al Formaţiilor Muzicale Radio după ce a dobândit o experienţă sub îndrumarea lui Tibor Varga în Elvetia şi la Dallas, Texas.
  • Violoncelistul Răzvan Suma. 2000. Obţine diploma de licenţă a Academiei de Muzică din Bucureşti, în clasa maestrului Marin Cazacu. 2002. Studiază în cadrul programului Artist Diploma la Longy School of Music – Cambridge, SUA (în statul Massachussetts)

Înregistrarea recitalului de debut Romanian Piano Trio din cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră de la Braşov a fost inclusă în Fonoteca de Aur a Societăţii Române de Radio, iar recitalul oferit în cadrul primei ediţii a Festivalului Artelor de la Bucureşti este transmis în direct de TVR Cultural.

Romanian Piano Trio a onorat invitaţii ale unor centre muzicale din Romania şi a evoluat pe scene din Germania, Italia, Japonia sau Filipine, dar activitatea grupului nu se va rezuma doar la concerte.

Cei trei artişti urmăresc ă schimbe modul de percepţie a muzicii clasice, încercând să depăşească barierele de comunicare dintre muzicieni şi public. Concret, vor organiza concerte-lecţie în şcoli, precum şi în locuri neconvenţionale, şi vor realiza un CD special pentru iniţierea copiilor în muzica clasică.

Membri trio-ului susţin o activitate bogată pedagogică în paralel cu activitatea concertistică, dobândind titlul de profesori asociaţi la Universitatea Transilvania din Braşov şi susţinând cursuri de perfecţionare atât în Romania, cât şi la prestigioase universităţi din Statele Unite, Filipine, Germania, Japonia, Franta şi Italia.

Componenţa

  • Horia Mihail (pian)
  • Alexandru Tomescu (vioară)
  • Răzvan Suma (violoncel)

http://www.romanianpianotrio.ro/artisti.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: