Byte. ŞTIRE 2010. OCTOMBRIE. Cinemateca TIFF la CLUJ

Surpriză pentru cinefilii clujeni:

Cinemateca TIFF

În fiecare joi seară

21 octombrie – 23 decembrie 2010

de la orele 20.00, la Cinema Arta

Filmele din cadrul Cinematecii TIFF sunt subtitrate in limba engleză.

Intrarea la proiecţii este liberă, în limita locurilor disponibile.

Organizatorii celui mai important eveniment cinematografic din România, Festivalul Internaţional de Film Transilvania, au pregătit o surpriză de proporţii publicului clujean: în perioada 21 octombrie – 23 decembrie 2010, iubitorii de filme sunt invitaţi la Cinemateca TIFF.

În fiecare joi seară, de la ora 20.00, la Cinema Arta din Cluj-Napoca vor fi proiectate cele mai de top producţii prezentate până acum la TIFF. Documentare incendiare, drame tulburătoare, comedii multi-premiate fac parte din selecţia Cinematecii, iar organizatorii speră ca prin această iniţiativă, să aducă cinematografia de artă în atenţia unui public din ce în ce mai numeros.

joi 21 octombrie. Graşii

Deschiderea primei ediţii a Cinematecii TIFF va avea loc joi 21 octombrie, prin proiecţia unui film care s-a aflat în topul preferinţelor cinefililor la cea de-a noua ediţie TIFF, fiind recompensat cu Premiul Publicului: Graşii, în regia lui Daniel Sánchez Arévalo. Acţiunea filmului este concentrată în jurul a cinci poveşti despre persoane supraponderale într-un mediu comun: terapia de grup. Un loc unde oamenii nu se aşteaptă să scape de kilograme, ci să afle de ce le tot pun. La proiecţia filmului ce marchează deschiderea Cinematecii de la Arta va fi prezent şi Directorul TIFF, Tudor Giurgiu.

joi 21 octombrie. Palme albe

Pe 28 octombrie, clujenii sunt aşteptaţi la cel mai premiat film maghiar în anul 2006, Palme albe, în regia lui Szabolcs Hajdu, urmând ca pentru ziua de 4 noiembrie organizatorii să pregătească o proiecţie specială a unui film… surpriză.

De asemenea, la Cinema Arta, vor mai fi prezentate şi alte producţii de marcă, precum documentarul Fiii Cubei, în regia lui Andrew Lang, Viaţa e în altă parte, de Frederic Choffat sau Altiplano, regizat de Peter Brosens şi Jessica Hope Woodworth.

Filmele din cadrul Cinematecii TIFF sunt subtitrate in limba engleză.

Intrarea la proiecţii este liberă, în limita locurilor disponibile.

http://www.facebook.com/pages/Cinemateca-TIFF/162974217064353

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: