Byte. BALET LA CLUJ. 2010. NOIEMBRIE 6. Othello

Sâmbătă 6 noiembrie
Casa de Cultură a Studenţilor
19.00


În urmă cu 30 de ani, Şcoala românească de balet era considerată ca fiind una dintre cele mai puternice din lume, concurând de la egal la egal cu cea franceză sau rusă. Teatrul de Balet este înfiinţat la Cluj-Napoca pentru că de aici a început totul la noi în ţară; aici a fost inaugurată prima instituţie de gen (Opera Naţională Română), iar aici a fost înfiinţată prima şcoală de gen (Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică “Octavian Stroia”). Tradiţia şcolii de balet este una cu o fundaţie foarte solidă, dar faptul că nu este pusă în evidenţă, promovată şi susţinută, o face să se degradeze într-un ritm foarte alert şi aproape ireversibil. Dacă acum mulţi ani a devenit balerin sau balerină era un vis pentru mulţi dintre cei mici, astăzi, acesta a fost înlocuit de internet, televizor sau jocuri de calculator. În zilele noastre, balerinii se fac avocaţi, lucrători în industria turismului sau vânzători în buticuri … Acest proiect îşi propune să întoarcă balerinii spre balet, să le creeze un mediu în care ei să îşi dorească să muncească şi să îşi îndeplinească visele.
În prima stagiune din existenţa sa, Teatrul de Balet Cluj-Napoca prezintă spectacolul de dans contemporan “Othello”, după William Shakespeare. Regia şi coregrafia sunt realizate de Alexandru Wolff; muzica este semnată de Goran Bregovic, Chopin, Leonard Cohen, Throek; dansează balerinii Teatrului de Balet Cluj-Napoca. Biletele se găsesc la Agenţia de bilete a Teatrului de Balet din centrul comercial Iulius Mall.

Toţi artiştii Teatrului de Balet sunt absolvenţi ai şcolii din Cluj, trupa fiind compusă din 15 balerini, 8 fete, 7 băieţi, 2 responsabili pentru proiectele culturale, 1 coregraf, 1 maestru de balet, 1 director.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: