Byte. ŞTIRE 2010. IUNIE. Mauser şi Mushroom Story se destramă? Toma cu Kieddiez pregătesc un nou proiect muzical …

Toma de la Mauser cu Kieddiz de la Mushroom Story pun de un proiect nou muzical … Frontmani buni amandoi, Toma cu Kieddiez se plictisesc. trupele lor nu au mai cântat deloc în ultimele şase luni de zile.

ARTICOLUL S-A MUTAT PE NOUL WEBSAIT

www.czb.ro

CITIŢI ARTICOLUL LA LINKUL DIRECT DE AICI

Comments
18 Responses to “Byte. ŞTIRE 2010. IUNIE. Mauser şi Mushroom Story se destramă? Toma cu Kieddiez pregătesc un nou proiect muzical …”
 1. kiddiez spune:

  KHhhhhhhhh-KETZA!

 2. ILESOI IONUT TITUS spune:

  informatiile despre sediul pt torso booking SUNT TOTAL ERONATE…stii bine asta… e comic:)))

 3. Harry spune:

  Fail!:)) funny though!

 4. harvested spune:

  cat CAN-CAN …!!!

  • nu. asta este o STIRE documentata. treaba cu Torso Booking a fost data la cotitura, pentru ca Ion cu Paul erau impreuna aici cand am fost. CAN-CAN ar fi spre exemplu poze cu un artist, care iese din nmasina cu o blonda feroce, poze nude sau semi-nude cu artistii, poze trucate sa VEDEM ceva care de fapt nu este adevarat, barfe nefondate. Am mai avut astfel de invictive la alte articole STIRI si repet ca aici nu este vorba de CAN-CAN.

   • harvested spune:

    barfa fondata sau nefondata tot barfa ramane monseur…
    spectatorii vor sa vada, sa auda, si sa citeasca reviews la concerte de calitate cu trupele astea, sau organizate de oamenii astia, putin ii intereseaza de mecanica din spatelel lor…
    asa cum spunea organizatorul principal de la BHCB… ‘music for people, not for bussiness”… e valabil pentru toata lumea…putin ma intereseaza cati bani ia o trupa ptr un concert..ma intereseaza sa performeze… iar tu ca ex manager si organizator de concerte ai fost foarte neprofesional cand ai publicat onorarii ale trupelor…”pe dincolo” (zona la care tu raportezi trupele de „la noi”) nu prea se face asa ceva…n-am citit nicaieri o stire cu sumele artistilor…in primul rand ar trebuii ca tu sa te aliniezi la standardele de dincolo si dupa sa ai aceeasi pretentie din partea trupelor
    dar din nou trebuie sa zic… blogul tau (cu stiri de genul asta) tot un CAN CAN ramane….

   • eu am citit la viata mea timp de 12 ani revista Q din Anglia, timp de 5 ani revista BRAVO din Germania. Lucrez in acest domeniu de 17 ani imediat, iar prin mana mea au trecut sute de reviste gen Rolling Stones SUA, Rolling Stones Germania, Mojo Anglia, New Musical Express Anglia, Melody Maker Anglia, Comet Germania, Music Business Weekly UK, Billboard SUA, Les Inrockuptibles Franta … Vox Pop Rock, Pop Rock&Show, BRAVO si Popcorn Romania, Evenimentul Muzical, Art&Roll, Musical Report … Dvs, ca simplu chitibusar si Comentator de Bloguri ce ati mai citit ca revista muzicala in afara de ClickZoomBytes?
    Indraznesc sa imi spun REVISTA pentru ca aici CINE DORESTE poate gasi si afla mai multe informatii pertinente industriei noastre firave decat in orice alta revista sau publicatie de gen de la noi din tara in 2010.
    ClickZoomBytes este in primul rand despre mecanica din spatele industriei noastre … pur si simplu pentru ca nu mai exista nicio altfel de revista de gen si pentru ca am avut parte de prea multi ani in aceste culise. Daca Dvs. considerati ca lucrurile merg struna la noi si ca toate trupele canta bine … eu nu sunt de acord cu acest punct de vedere.
    Nu stiu ce sa va sfatuiesc sa cititi, dar sa intrati la „The Art and Politics of Romanian Music” si sa scrieti un astfel de comment dovedeste superficialitatea Dvs.
    Exista un Box Office dincolo. Acest Box Office este chiar si pe net, daca doriti sa cautati. La noi, fiecare trupa isi stabileste ce onorarii vrea, iar in functie de ele, canta sau nu canta. Cei mai multi sunt neprofesionali si considera muzica o sursa suplimentara de venit. Eu sunt scarbit si m-am saturat de aceasta practica cre nu duce la niciun fel de evolutie. Eu personal, ca si consumator de muzica si om din Industrie care doreste sa vada mai multa activitate si calitate a spectacolelor pe scena, am pretentia ca actualii impostori si mercenari sa dispara de pe scenele noastre si sa lase copiii cu talent adevarat care au har si simt ca asta trebuie sa fie viata lor, sa aiba loc pe scena.
    Cu oameni ca tine, asta nu se va intampla.
    Cu trupe ca Mauser, care astazi canta, maine nu… si trupe precum Mushroom Story de la care pleaca un membru probabil definitiv in strainatate si restul din formatie intra in pauza pe o perioada nedeterminata de timp pentru ca nu mai poate compune muzica noua / NU AM NEVOIE. Care este problema Dvs. De ce le tineti doliu? Viata si treburile merg mai departe. SPERAM!
    Daca mergeti la concerte cu aceste formatii pentru care v-ati indignat, inseamna ca nu ati mai iesit din casa de mai bine de 6 luni. Cand aflati de vreun concert Mauser sau Mushroom Story la Cluj, vom fi acolo.
    Pana atunci, judecati vorbele insiruite gratis la Commenturi, inainte de a le pune in scris.

 5. Bushyko spune:

  Deci Harry a distrus ciuperca? Toma il inlocuieste pe Laci?

 6. harvested spune:

  @czb
  ‘ma man’, calm down, start breathing…
  citesc multe alte publicatii online sau nu, INTERNATIONALE… nu ma rezum la cancanuri..
  am eu o intrebare pentru tine… ia rasfoieste tu, din nou, acele multe reviste pe care le ai… si spune-ne si noua, unde si in ce revista, cu nr de pagina cu tot…ai citit tu stire cu onorariile trupelor… sunt tare curios…
  in toate revistele de calitate o sa citesti stiri ca trupa x si-a schimbat casa de discuri sau managementul, si atat…si in general comunicatele partilor spun ca despartirea a fost pe cale amiabila… ca asa e frumos sa spui.. rar, dar foarte rar o sa citesti scandaluri in presa straina DE CALITATE…
  stirea ta era muuult mai valoroasa daca se rezuma la „sa infiintat o noua agentie de booking, formata din x si y” si atat.. in momentul in care introduci barfe din alea din spate, ca s-au certat doi de dinainte de la TBA Crew, si ca Ciuperca a ramas in aer si mai stiu eu ce…din momentul ala din ‘revista cu pretentii’ te transformi in tabloid…cu toata experienta ta cu tot…
  experienta care …totusi n-a dat roade foarte mari (ca sa nu zic chiar slabe) in momentul in care ai organizat ultimul event….funny isn’t it???

  • 1. eu nu am scris ca „ciuperca a ramas in aer”, asta tu ca cititor ai interpretat.
   2. DA. este clar ca nu ai citit astfel de reviste la viata ta. TOATE pun accentul pe castigurile trupelor… desigur, este vorba de cele care au cel mai mare succes. Mereu prin revista de februarie (revistele lunare sunt scrise cu o luna in avans) se publicau cifrele de castig ale celor mai mari artisti ai anului, incasarile din bilete ale turneelor.
   Se pot face articole si despre trupele mai mici, dar pe cine intereseaza faptul ca Balabong din Chintila a facut 300 de euro intr-un an??
   La ei TOTUL este pe hartie si transparent.

   la EI nu este problema ca la NOI.

   la NOI este o problema mare cu onorarii nejustificate si super-umflate.
   dupa modul in care simt ca te-a afectat acest articol. inteleg ca faci parte din aceasta tagma.
   si nu, nu sunt de acord cu onorarii umflate si nejustificate. o trupa mai intai trebuie sa dovedeasca ce public are, apoi sa ceara banii… asa este pretutindeni, doar la noi nu.
   si o sa tot revin la acest subiect, pana ce intram si noi pe fagasul normal al pietei din care vrem sa facem parte doar teoretic.

   aici alta problema este ca cei care canta live sunt influentati de piata celor care fac playback, manele si nunti… dar sunt doua lumi complet diferite.

   daca la EI ar fi aceasta problema CA LA NOI, fii sigur ca s-ar scrie despre asta ASA CUM FACEM LA CZB.
   cum la EI treaba functioneaza, sistemul este pus la punct si exista o ordine si logistica in acte, se semneaza contracte la fiecare concert, totul este transparent, si toti artistii sunt inscrisi in sindicatul artistilor, care le asigura drepturi, nu exista aceasta problema.
   la noi, artisti precum si tu, canta la negru, si fiecare incearca sa traga tunul pe moment pentru ca pentru majoritatea care nu vad padurea de copaci, nu conteaza decat prezentul … e normal ca te deranjeaza pana si acest raspuns la commentul tau.

   si o alta problema FOARTE MARE este modul in care sunt impozitati artistii pe venituri. DINCOLO esxista un sistem preferential de impozitare pentru ARTA SI CULTURA, dar cum la noi se face prea putina ARTA SI CULTURA, si nu exista o traditie inacest sens, nu poti sa condamni pe cei de la putere ca nu-i duce mintea mai mult …

   • harvested spune:

    cand o sa pui poza sau scan cu articolu in care se spune clar cat incaseaza metallica sau maiden, sau ac/dc pe concert atunci o sa te cred…
    despre ceea ce vorbesc articolele la care faci tu referire sunt estimari bazate pe cate albume au vandut, si pe cel loc s-au clasat acestea in billboard dar nimeni nu poate stii ca ia metallica pentru fiecare album vandut
    ia te rog cauta tu acolo prin teancul tau de reviste articolu in care cineva de la Q Prime management ,firma care manageriaza metalllica, spune care e suma pentru un concert de-al lor…sau cauta pe la noi prin presa o declaratie OFICIALA a vre-unui organizator de events mari (gen Sonisphere, Peninsula) care a spus clar, cat a incasat vre-o trupa in urma concertului sustinut…
    punem pariu ca nu gasesti??
    chestia asta NU SE SPUNE…de cele mai multe ori din cauza clauzelor din contract…si normal ca si din BUN SIMT… iar tu nu ai dat dovada de asa ceva…

   • Along with touring revenue — the band pulled in $22.8 million from 55 arena shows reported to Boxscore that drew more than 968,000 fans — Metallica sold 694,000 albums in 2009. The majority of those sales came from its Rick Rubin-produced 2008 release, “Death Magnetic” (297,000). Album sales revenue totaled $1.6 million. And most of Metallica’s track download earnings came from its 1991 hit “Enter Sandman,” which sold 450,000.

    http://timothyblee.com/2010/03/02/album-sales-a-trivial-fraction-of-metallicas-revenue/

   • CITESTE ASTA.
    Aici gasesti onorariile celor mai multe formatii romanesti, de la 500 euro pana la 14.000 euro. si cam asta sunt onorariile adevarate pentru 2009. nu am scris eu asta, desi oricine in Romania care sta la bere cu artistii poate afla orice direct de la ei!

    http://www.artisti-concerte.ro/servicii/organizare-evenimente/arhive-preturi-artisti.html

    singurul motiv pentru care nu se publica onorariile artistilor on-line este PENTRU CA ONORARIUL FLUCTUEAZA in functie de tipul de eveniment, momentul in care artistul este contactat (daca are mai multe sau mai putine cereri in nacel moment), localitatea unde merge, capacitatea locatiei, etc.
    NUMAI DIN ACEST MOTIV nu se publica onorariile.

   • ah, iata Topul BBC pentru 2009.

    http://www.billboard.com/bbcom/news/madonna-tops-2009-music-money-makers-list-1003940730.story#/bbcom/news/madonna-tops-2009-music-money-makers-list-1003940730.story

    Repet, CZB nu face BARFA. am documentat sume cerute si am specificat data sau perioada sau locatia cu care s-a negociat aceasta suma.
    Oricum, indiferent de sume negociate si primite de artisti, COTA ADEVARATA a unei trupe se calculeaza astfel: numarul de bilete vandute x costul biletului.
    ASTA ESTE COTA ADEVARATA pentru orice artist in orice moment. O trupa cu o cota adevarata stabila, va aduna un numar constant de public la majoritatea concertelor ei. O trupa care pretinde o cota umflata (sau care nu are cota), nu va aduna public in asa masura incat sa justifice onorariul dorit.

 7. harvested spune:

  ultimu comment si gata..tot ce mi-ai dat tu sunt informatii de la ziaristi…pe surse..cum se zice …nimic documentat oficial… adica….”umbla zvonu ca artistu X ia atata $$$ pe concert sau turneu”..cu alte cuvinte …barfe 😛

  • Surse de gen BBC sunt tot de barfe…
   Surse de genul Agentii oficiale de Impresariat cu acte in regula sunt tot barfe…
   pai, in acest caz, ma simt flatat ca ma alaturi celor de la BBC ca sursa de informatie.
   ///
   dai dovadă de reavoinţă şi o negare voită a realităţii
   discuţia asta este neconstructivă. nu am timp de pierdut cu persoane care primesc răspunsuri la întrebări şi refuză să le citească

  • marius spune:

   @harvested

   tu nu vezi ca scri pe langa subiect si ca cineva iti sopteste din spate comentariile , daca afla parintii ?
   tu in loc sa-ti vezi de scoala !… citesti zilnic revista CZB pe ascuns.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: