Click. FESTIVAL DE TEATRU LA CLUJ. 2010. NOIEMBRIE 24 – 26. Festival de Teatru pentru Tineri “Stage”

24 – 28 Noiembrie

Festival de Teatru pentru Tineri “Stage”

joi la

Teatrul Naţional “Lucian Blaga”, Sala Euphorion

şi miercuri şi vineri la

Liceul Waldorf

Fundaţia Părinți Clujeni, în parteneriat cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar (filiala Cluj), împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, ne invită să participăm la prima ediţie a Festivalului de teatru pentru tineri, “Stage”. Având ca scop încurajarea tinerilor de a participa activ la activităţi extraşcolare, Fundaţia Părinţi Clujeni propune adolescenţilor teatrul ca alternativă de petrecere a timpului liber, înloc de clickuitul la jocurile pe calculator sau butonatul telecomandei la televizor. La “Festivalului de Teatru pentru Tineri Stage” sunt invitate trupele de teatru active în cadrul tuturor liceelor din judeţ, profesori şi reprezentanţi ai Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Cluj-Napoca. La ora intrării revistei la tipar, programul nu era finalizat şi se mai aşteptau înscrieri de trupe de teatru din partea altor şcoli din judeţ. Programul propus în cadrul “Festivalului de Teatru pentru Tineri Stage” va include o seară de dans şi ateliere specializate pe spectacole de teatru de diferite genuri (comedie, tragedie, teatrul absurd) puse în scenă de către elevii claselor IX – XII din Cluj-Napoca, precum şi din judeţul Cluj: Dej, Gherla, Turda, Câmpia Turzii şi Huedin.

Fiecare trupă înscrisă în concurs poate participa cu o singură piesă; durata reprezentaţiei trebuie să fie cuprinsă între 15 – 40 minute, iar limba în care va fi susţinută va fi obligatoriu limba română. În cadrul festivalului – concurs, clasamentul va fi hotărât de juriul format din personalităţi din lumea teatrului clujean şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Criteriile de jurizare vor urmări omogenitatea trupei, talentul actoricesc, stăpânirea limbajului scenic, armonizarea interpretării actorilor, inventivitatea actorilor, originalitatea scenariului, regia piesei.

Fundaţia Părinţi Clujeni

0726 33 52 73

http://www.parinticlujeni.ro

Există şapte secţiuni de premii:

  • Cea mai buna piesă de teatru (se va ţine cont de regie, scenariu, jocul actorilor)
  • Cea mai bună regie
  • Cel mai bun scenariu
  • Cel mai bun joc al actorilor
  • Cea mai bună interpretare masculină
  • Cea mai bună interpretare feminină
  • Premiul publicului

Liceele din Cluj care şi-au anunţat participarea cu trupele proprii de teatru sunt Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Liceul Teoretic Gheorghe Şincai. Pe lângă astea, au mai confirmat participarea două licee de la Dej şi Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Turda.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: