Zoom. JURNAL DE BORD. Horrify. Oradea. Vault 42. 30.10.2010

Horrify. Jurnal de bord 30.10.2010.

Oradea, Vault 42

Caravana 2 in 1 din nou la drum. Urmeaza pentru noi cel mai mare concert din istoria formatiei de pana acum … Vom deschide concertul Negura Bunget din Oradea !

De data aceasta ne intalnim cu colegii direct in Oradea, Diana fiind studenta acolo, iar Szabi venind de la Debrecen (unde are domiciliul stabil). Fata de weekendul anterior, acum facem deplasarea la fata locului cu doua masini, pentru ca microbuzul se stricase . Ne pornim putin mai greu la drum; se impacheteaza mai greu in doua portbagaje; drumul pare mai lung ca alta data. Buna dispozitie e la ea acasa. Prin impartirea trupelor si organizarii de santier, s-a ajuns la varianta ca Andu si Andi sa calatoreasca separat, iar cei trei membrii Horrify si Alex in alta masina. Bancurile curg pe banda rulanta. Am reusit performanta sa ajungem cu o intarziere de aproape o ora de restul echipei.

Gasim relativ usor locatia si urrmeaza perioada cea mai neplacuta dinaintea fiecarui concert. Orele de asteptare. Spre marea noastra surprindere organizatorii ne asteapta cu masa (felul unu si doi, multumiri organizatorilor), berile le primim dupa cantare.

Cum acesta urma sa fie ultimul concert in actuala formula Horrify, tensiunea s-a simtit si mai mult ca in alte dati. Aproape mecanic montam sculele, facem soundcheck si ii dam bataie, fara intro si fara machiaje. Cum scena e una relativ mica, iar tobele celor de la Negura Bunget sunt relativ mari, spatiul de miscare e foarte restrans. La prima piesa, Suffering am avut o tentativa de a-mi da drumul dar cum incepeam sa lovesc cinelele cu griful m-am potolit repede si asa, nemiscat, am stat jumatate de ora cat a tinut programul. In mod surprinzator, concertul asta a fost unul dintre cele mai reusite concerte Horrify de pana acum, cu toate problemele interne.

Dupa noi urmau baietii de la Krepuskul. Au fost in forma maxima si in seara aceasta. Cu toate ca ei erau doar 3, totusi aveau probleme cu spatiul. O trupa care are obiceiul sa se miste pe scena ca si tractorul la arat, ii este greu sa danseze vals pe o batista. Programul bine proportionat intre piese noi si vechi, plus un cover. La ei parca s-au ridicat mai multi oameni, sau mai bine zis, a crescut numarul celor care nu au mai prins locuri la mese. Publicul a fost unul foarte steril, care de abia se misca. Inclusiv organizatorii au ramas cu un gust amar legat de atitudinea si implicarea celor veniti.

Dupa o pauza mai lunga a urmat recitalul celor de la Negura Bunget. Personal acum i-am vazut prima data live. Mare mi-a fost surprinderea ca unul din chitaristi e o cunostinta mai veche din copilarie, si el originar din Simleu Silvaniei. Si mai mare mi-a fost surprinderea cand au inceput sa cante. Nici nu stiu la ce ma asteptam exact din partea lor, dar cu siguranta nu tocmai la ce urma sa vad si sa aud. Piesele au fost majoritatea de pe ultimul album, Vîrstele Pamîntului aparut in 2010, de pe care m-a impresionat atat live, cat ulterior si audio piesa Dacia Hiperboreana.

Drumul inspre Cluj a fost unul si mai dificil. Urma sa fim 5 in masina, Andu a trecut sofer. Nu stiu cum, dar parca a fost si mai lung ca si incolo. Cu multe pauze la toaleta, si vreo 2 – 3 pauze de alimentare a echipajului cu bere. Ca de fiecare data am facut si la drumul inapoi un mic popas in Negreni, la restaurantul unde era domnisoara cu fundul mare :P. Probabil dupa a 3-a intalnire intr-o saptamana, respectiva chelnerita si-a dat demisia verbala si scrisa (cu mustar pe servetel??).

Si asa s-a incheiat saptamana cea mai intensa a trupei Horrify cu 4 concerte, in doua weekenduri consecutive si destramarea trupei pe o perioada nedeterminata.

Autor: Csaki Romeo, Horrify


 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: