Click. FESTIVAL DE MUZICĂ CLASICĂ LA CLUJ. 2010. DECEMBRIE 3 – 10. Festivalul Mozart, ediţia XX

Festivalul Mozart, ediţia XX

3 – 10 decembrie

Academia de Muzică “Gheorghe Dima”

Casa de Cultură a Studenţilor

În toamna lui 1991, profesorul Francisc László înregistra la Judecătoria Cluj Societatea Română Mozart, pe care în acelaşi an o înscria ca membru al Fundaţiei Internaţionale Mozarteum de la Salzburg. În 5 decembrie 1991, când se împlineau 200 de ani de la moartea compozitorului, începea la Cluj primul Festival Mozart.

În anii care au urmat, Festivalul Mozart a îmbogăţit peisajul cultural al Clujului, a făcut ca muzica lui Mozart să fie mai prezentă în vieţile noastre, făcându-le mai frumoase. Ne-a făcut să aşteptăm cu bucurie luna decembrie, nu doar pentru sărbătorile de iarnă. Îmi place să cred că, pentru mulţi clujeni, Festivalul Mozart este chiar una dintre sărbătorile de iarnă. Această speranţă ne face să ducem mai departe ceea ce profesorul László a început, dă sens eforturilor noastre şi face ca dificultăţile şi amărăciunile pe care le adunăm în fiecare an să fie mai uşor de suportat, fiind însoţite de bucurii pe măsură.

Veţi asculta aşadar din nou tineri interpreţi alături de artişti consacraţi, tineri artişti care acceptă să cânte fără a fi plătiţi, pentru a-l putea omagia astfel pe fostul lor profesor. Veţi putea vedea un mic spectacol pentru cei mici, în care interpreţi şi moderatori sunt studenţi, un spectacol prin care încercăm să-i atragem pe copii spre muzica bună. Îl vom avea din nou oaspete drag pe marele artist Robert Levin, personalitatea care a dat strălucire şi anvergură internaţională acestui festival. Dar mai presus de toate, veţi asculta muzică bună.

Festivalul Mozart a ajuns anul acesta la cea de a XX-a ediţie. Scriind aceste rânduri, gândul îmi zboară mereu la cel care l-a creat, profesorul Francisc László. Această ediţie aniversară este prima pe care el nu o mai poate asculta alături de noi.

I-o dedicăm în întregime.

Autor: Adriana Bera, Preşedintele Societăţii Române Mozart

http://www.societatearomanamozart.ro/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: