Click. FESTIVAL DE TEATRU LA CLUJ. 2010. DECEMBRIE 1 – 12. Festivalul de Teatru “Interferenţe” 2010

În perioada 1-12 decembrie, cu ocazia celei de-a 215-a aniversări de la înfiinţare, Teatrul Maghiar de Stat Cluj organizează pentru a doua oară Festivalul Internaţional de Teatru ”Interferenţe”, alături de numeroase evenimente conexe, expoziţii, concerte de jazz şi dialoguri deschise. Această ediţie a Festivalului este despre interferenţe culturale, perspective diferite ale creaţiei teatrale; se doreşte un dialog dinamic între generaţii şi interferenţe de spaţii. În acest sens, pentru cea de a doua ediţie a festivalului Interferenţe, se va ieşi din spaţiul clădirii Teatrului Maghiar de Stat. Astfel se va încerca să se aducă mai aproape teatrul de public şi, implicit, publicul de teatru. Spaţiile alternative propuse pentru program includ Casa Tranzit, Fabrica de Pensule, un cort special amenajat în vecinătatea Teatrului Naţional “Lucian Blaga” şi chiar în curtea Muzeului de Artă, unde piesa “Mothers” (un spectacol special al Ro Theatre din Rotterdam, în regia lui Alize Zandwijk, un spectacol care se situează la limita dintre teatru şi documentar) va fi jucată în încheierea festivalului, într-un cort mare amplasat aici.

Anul acesta, vor participa la eveniment 12 teatre internaţionale (între care Teatro de la Abadia, din Spania, care va prezenta ”Sfârţit de partidă”, în regia lui Krystian Lupa; Theatre de l’Incredule, din Franta, Shadow Casters din Croatia, Teatrul Naţional Habimah din Israel şi Twatrul Cokonai din Ungaria), cu 14 de spectacole de diverse genuri: drame clasice şi absurde, piese contemporane şi coregrafice. Pe lăngă teatrele invitate, Teatrul Maghiar de Stat Cluj va participa la festival cu şapte spectacole. Toate spectacolele vor fi traduse simultan în trei limbi: română, maghiară, engleză. Printre marii regizori invitaţi se numără Krystian Lupa, de la Teatrul de la Abadia din Madrid, Josef Nadj şi Alize Zandwijk. Publicul va avea ocazia de a se întâlni cu creatorii spectacolelor invitate, în cadrul discuţiilor libere, organizate zilnic în cadrul dimineţii.

Festivalul a fost inagurat miercuri 1 decembrie cu un concert de jazz sustinut de Elevation, un proiect muzical înfiinţat de pianistul clujean Lucian Ban. Pe parcursul Festivalului se organizează o expoziţie cu principalele realizări artistice ale Teatrului Maghiar de Stat Cluj din ultimii 20 de ani, o incursiune în trecutul de 215 de ani ai instituţiei, prin obiecte expuse în holul de la parter, în timp ce la etaj vor fi prezentate lucrările scenografului Andrei Both. Deasemenea vor fi prezentate şi lansate cărţi despre teatru (autobiografia lui Andrei Şerban, “Spre teatrul formelor simple” de Peter Brook), precum albumul ilustrat intitulat „Teatrul Maghiar – ultimii 20 de ani petrecuţi în libertate”. Printre invitaţii de marcă care îşi vor face prezenţa pentru prima dată la Cluj se numără criticul de teatru George Banu şi Patrice Pavis, un cunoscut teoreticioan al teatrului. Una dintre cele mai importante manifestări conexe va fi decernarea unor titluri de Membru Onorific. Prin acest gest, Teatrul Maghiar din Cluj doreşte să recompenseze activitatea artiştilor care au avut un rol semnificativ în viaţa teatrului.

www.huntheater.ro/interferences/index_ro.html

1 – 12 decembrie 2010

Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe Cluj-Napoca

Teatrul Maghiar de Stat Cluj

bilete: 10 – 25 lei

Abonamentul Mecena la Festivalul de Teatru “Interferenţe” 2010

Cu toate că festivalul se bucură de suportul a numeroase instituţii şi fundaţii, teatrul va avea nevoie de noi surse pentru acoperirea întregului buget al manifestării. Pentru asta s-a creat Abonamentul Mecena. pentru toate spectacolele festivalului care au loc în Sala Mare. Numele persoanelor susţinătoare ca Mecena vor fi incluse în caietul program al festivalului printre sponsorii excepţionali, şi vor apărea pe trei panouri imprimate, amplasate în holurile teatrului, al noii săli studio şi al Casei Tranzit.

Abonamentele Mecena pentru două persoane sunt disponibile la preţul unitar de 2.000 lei.

Dacă doriti sa veniţi neînsoţit(a), abonamentul poate fi cumpărat şi la preţul de 1.000 lei la casa de bilete a teatrului.

Informaţii suplimentare:

Imola Tofán Koós

office@huntheater.ro

tel. 0749.094.957

Cei incluşi pe lista Mecena până acum: Ferenc Koós, Alpár Koós, Orsolya Horber şi Károly Zilahi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: