Click. RECENZIE. A.S.I.A. Periculos

A.S.I.A. Periculos

!!

2000, MediaProMusic

Când le-am întrebat pe fete despre numele formaţiei, mi-au explicat că, pe lângă faptul că prenumele fiecăreia este reprezentat de câte o iniţială, ele au adăugat punctele între litele ca să nu se creeze vreo confuzie între ele şi trupa Asia… Ce drăguţe! Diferenţa dintre Asia britanică şi cea românească este însă probabil mult mai mare decât distanţa geografică dintre Japonia şi Turcia! Dacă Asia s-a format prin adunarea unor muzicieni cunoscuţi din peisajul rockului anglo-saxon, A.S.I.A. este prima clonă mioritică a mega-trupelor feminine de mare succes în Occident.

O să ve-deţi, ve-deţi, ve-deţi însă că ele sunt mai puţin periculoase decât vor să pară. Vă atrag atenţia mai întâi la faptul că acesta nu este un album, ci un EP, deoarece conţine doar 4 piese (şi două negative). La preţul de 10.000/piesa, muzica devine un hobby din ce în ce mai scump. Mă gândesc că acest material este foarte practic pentru fanii de karaoke care vor să-şi terorizeze vecinii din bloc sau … pentru cvartetul aflat în turneu fără CD la îndemână (şi care, astfel, poate intra în orice magazin să-şi “salveze” prestaţia concertistică). Uitându-mă la coperta casetei, mă întreb de ce s-au îmbrăcat în ţoale “de camuflaj” dacă sunt pe jumătate dezbrăcate? Oare se pregătesc pentru războiul ce va urma cu noul val de trupe autohtone care cântă live? În fine, O iubire de o vară este un eurotechno banal cu un scurt moment muzical dedicat (probabil inconştient) celor de la Rednex, iar Amândoi este o piesă pop latino lipsită de condimentele lui Ricky Martin sau Jennifer Lopez. Sunt lângă tine este momentul plăcut al albumului, dar nu va impresiona, pentru că este o baladă de dragoste.

Super Byte! Mi s-a părut foarte interesant că materialul pe care l-am primit sigilat de la magazin este înregistrat pe o fostă casetă (“camuflată” şi ea la rândul ei) a albumului Embargo/Joc de noroc, (altă trupă MediaPro, care probabil că nu a avut succes la cumpărători)… dar asta înseamnă că cei care nu au bani pentru CDul Periculos sunt obligaţi să cumpere casete second-hand! Bună treabă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: