Click. RECENZIE. Persona. Suburbia Afterlife

Persona. Suburbia Afterlife

!!!!!

2010, EMG Music

La finalul anilor 80, mie îmi plăcea o trupă australiană, The Go-Betweens. Nu a fost o trupă de mare succes, dar a scos albumul 16 Lovers Lane în 1988, care era foarte fain pe felia pop-rock. Ascultând şi reascultând albumul de debut de la bănţenii din Persona, mi-am adus aminte şi de The Dodgy, la fel de melodioasă, dar care nu a reuşit să treacă Canalul Mânecii spre Europa. Din anumite motive există formaţii pop care le descoperi, le îndrăgeşti, le pui prietenilor să asculte, fac o anumită vâlvă mai mult sau mai puţin locală – şi nu reuşesc să iasă din zona lor, motivul de bază fiind numărul IMENS de trupe care se bat pe felia asta. Asta este impresia ce mi-o face şi Persona cu acest album – şi sper desigur să fiu greşit.

 • Calupul de trei piese de la începutul albumului este momentul Pop cel mai memorabil al anului 2010 (Momentary Lack Of Passion, People on the Move şi Head on the Door).
 • Acestea, alături de pseudo-Cure-ul A Ride On Lovestreet sunt probabil piesele de rezistenţă ale acestui material.
 • Kitchen Song poartă amprenta piesei Girls on Film. Duran Duran… Vioara de la Waterboys şi saxofonul sintetic de la final dovedesc că s-a pus un accent deosebit pe detalii la mixare.
 • Cele 10 secunde de la 2’25” la 2’35” pe Dependency este momentul magic al piesei pseudo-Cure cu intervenţii de pian şi viori.
 • Chitara de la începutul piesei The Telephone îmi aminteste de Primitives, cu atât mai mult cu cât se foloseşte Crash ca şi cuvânt de cârlig în piesă.
 • Pe cât este de atractiv albumul, Suburbia Afterlife nu este piesa ideală de încheiere. După părerea mea, s-ar fi potrivit mai bine la început de disc.

Muzica pop promovată aici este foarte melodioasă, plăcută şi easy listening.

Albumul prezintă ritmuri perfecte de vară, indiferent că pierzi vremea pe balconul apartamentului, în curtea casei sau pe spatele motorului.

Aici avem parte de cea mai serioasă, consistentă şi artistică copertă de album autohton pe care am văzut-o de ani de zile.

Este de respectat faptul că sunt menţionaţi componenţii din formula iniţială a trupei, care au avut o implicare profudă în formarea soundului, Adrian Părăianu (Floyd cântă acum cu Haos, de unde a plecat acum 7 ani) şi Cătălin Mocanu (Cătă este acum solistul formaţiei Kumm din Bucureşti) fiind amintiţi ca având o contribuţie importantă pe acest album.

http://www.persona.link.ro/

Comanda on-line:

http://www.bestial.ro/magazin-23-cduri_cu_trupe_romanesti-26242-persona_suburbia_afterlife.html

Comments
5 Responses to “Click. RECENZIE. Persona. Suburbia Afterlife”
 1. Space spune:

  Asta nu se poate numi recenzie. Faptul ca se fac analogii pe parti din piese cu alte trupe, nu se numeste recenzie. Se numeste amatorism.
  Coperta …poate vedeti aici o iconita care aminteste de un element cheie din coperta http://www.titusblog.net/wp-content/uploads/2010/06/iphone_upright_2.jpg

  • asa starnesti curiozitatea cititorului sa asculte ceva ce nu cunoaste, dand exemple de trupe pe care le cunoaste… acum 10 ani in Q Magazine spre exemplu, la fiecare album se trecea o sageata din dreapta pentru formatii care ar fi putut inspira muzica / si o sageata spre stanga pentru formatii care se aseamana ca stil, sau la formatii mai vechi, artisti care au fost inspirati din muzica lor. ce propui tu este ca muzica este punctuala. ca nu a existat nimic inainte de 1989… mai rau, 2000.

   • Sir Olaf Pol spune:

    sunt de aceeasi parere … este mult mai simplu sa starnesti curiozitatea fata de ceva necunoscut dand un exemplu cat mai apropiat de stilul abordat de o formatie … nu odata am auzit urmatorul dialog

    „Ba ai ascultat trua X?”
    „Cum canta”
    „Ba suna bine, ceva amestecat intre trupa Y Z si un pic din T”

    asa ca nu inteleg problema.

 2. Unul din public spune:

  Asftel de comentarii rautacioase pot veni doar de la creatorul albumului care se simte atacat…sau de la un discipol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: